Huawei Akıllı Telefonlarının Satışıyla Rekor Kırdı

Huawei, 2018'de dünya çapında sattığı akıllı telefon sayısıyla yeni bir dönüm noktasını geride bıraktı.

Huawei'nin yüzü gülüyor!

Huawei, son dönemde akıllı telefonlarıyla adından yalnızca diğer ülkelerde değil, ülkemizde de bahsettiriyor. Özellikle yeni amirali Mate 20 Pro ile tüketicilerin beğenisini kazanan Çinli şirket, akıllı telefonlarının 2018 yılı satışlarıyla yeni bir dönüm noktasını daha geride bıraktı. Huawei, satışlarının 2017 yılına kıyasla neredeyse üçte bir oranında arttığını doğrularken, geçtiğimiz sene 153 milyon satış rakamı yakalamıştı. Çinli şirket bu sene ise 200 milyonluk satış yapmayı başarmış.

Dünya çapında 170'ten fazla ülkede kullanılmakta olan 500 milyon Huawei akıllı telefon var ve şirket, 2019 yılı sonunda dünyanın en fazla ürün satan akıllı telefon markası olmayı hedefliyor. IDC verilerine göre şu an Samsung'un ardından dünyanın en çok akıllı telefon satışında bulunan ikinci şirketi. Apple ise üçüncü sırada yer alıyor.

Satış konusunda kendi rekorunu kıran Huawei'nin açıklamasına göre, 200 milyonluk satış başarısına ulaşmada en fazla etkili olan akıllı telefon modelleri, Huawei P20, Honor 10 ile Honor View 10 ve Mate 20 serisi.

Okuyucu Yorumları