Huawei, Hongmeng'i Tescil Ettiriyor

Huawei, Android'den mahrum kalması halinde kullanacağı Hongmeng'in ismini Peru'da tescil ettiriyor.

Huawei'den Hongmeng adımı

Huawei, kendi geliştirdiği işletim sistemi "Hongmeng"in ismini Peru'da tescil ettirmek için harekete geçti. Geçen ay Google'ın Huawei'yi Android güncellemelerinin dışına almasıyla Çinli firmada bir alternatif arayışı başlamıştı.

Huawei, daha önce Hongmeng'i sadece Android'i kullanması tamamen yasaklanırsa piyasaya süreceğini söylemişti. Firmanın geçen hafta Google Play Store geliştiricilerini kendi mağazası olan AppGallery mağazasına uygulama yüklemeye davet ettiği iddia edilmişti. Hongmeng ismini tescil ettirmek için başvurunun Peru Ulusal Serbest Rekabetin Korunması ve Fikri Mülkiyetin Korunması Enstitüsü'nde (Indecopi) yapıldığı belirtiliyor. Şu an itibariyle başvuru sürecinin devam ettiği söyleniyor.

Bu sırada Huawei, şirket içinden sızan bir belgeye göre ulusal güvenlik nedeniyle ABD'den yasaklanmasına itiraz etmeye hazırlanıyor. Şu anki durumun yakın gelecekte nasıl şekilleneceğini Huawei dahil çoğumuz bilmiyoruz. ABD'li firmalar üretim tesislerini Çin'den dışarıya taşımanın yollarını aradığından Huawei'nin işi önümüzdeki dönemde zor olabilir.

Okuyucu Yorumları