Huawei MateBook'lar Mercek Altında: Kim, Hangi MateBook'u Almalı?

Mobil ve günlük laptop kullanıcıları ile ev ve ofiste çalışan, ancak zaman zaman laptop'ını yanında işe de götüren profesyonel kesim kullanıcıların tercihlerini mercek altına aldık ve tercihleri sıraladık!

Hangi MateBook'u almalı?

Son dönemde kuşkusuz dizüstü bilgisayar fiyatları bir hayli yükselmiş durumda. Ancak piyasaya baktığımızda, uygun modeller de yok değil; aralarında bazıları oldukça iddialı fiyatlarla öne çıkıyor ve gayet iyi özellikler sunuyorlar. Bugün bunlara ilişkin size güzel örnekler vereceğiz ve özellikle mobil ve günlük laptop kullanıcıları ile ev ve ofiste çalışan, ancak zaman zaman laptop'ını yanında işe de götüren profesyonel kesim kullanıcıların tercihlerini mercek altına alacağız. O halde hazırsanız başlayalım.

Huawei MateBook'lar Mercek Altında: Kim, Hangi MateBook'u Almalı?

Mobil ve Günlük Laptop Kullanıcılarının İhtiyaçları Neler?

Dizüstü bilgisayar satın alırken elbette bu laptop'ta ne yapacağınız çok önemli. Çünkü bu sebep, cihazın tasarımından özelliklerine, performansından fiyatına kadar her şeyi etkileyecek kuşkusuz. Özellikle sık sık dışarıda kullanacaksanız, mobil ortamda kullanılacak türde tasarımlara bakmanız gerekecek tabii ki. Ancak bu demek değil ki, mobil olacak diye küçük ekranlı bir model olacak ve iyi performans göstermeyecek.

Öte yandan günlük laptop kullanıcısı dediğimiz kesimin de ihtiyacı; sosyal medya uygulamalarını bilgisayar üzerinden görüntülemek, zaman zaman oyun oynamak, belki işle ilgili birtakım ofis uygulamalarını kullanmak gibi genel bilgisayar kullanımı çerçevesinde toplanıyor.

Şimdi bu iki tarafın da ihtiyacı aslında hemen hemen aynı diyebiliriz. Çünkü her iki kesim de üst seviye özelliklerle yoğrulmuş ve buna bağlı olarak nispeten pahalı modeller yerine, daha kompakt ama iş gören cihazları tercih edecekler. Burada karşımıza güzel bir seçenek çıkıyor.

Huawei MateBook'lar Mercek Altında: Kim, Hangi MateBook'u Almalı?

Huawei MateBook 13 2020

Daha önce detaylıca incelediğimiz MateBook 13 2020 modeli, iki tarafın da ihtiyacına yönelik bir dizüstü bilgisayar. İster günlük yaşamda mobil ortamlarda kullanın, ister evde kullanılacak tam teşekküllü bir bilgisayar arayın, ihtiyacı rahatlıkla karşılayacak. Multimedya uygulamalarda rahatlık sunacak, ergonomisi ve uzun pil ömrü ile esnek kullanım olanağı tanıyacak olan MateBook 13 2020, tasarım detaylarından özelliklerine kadar zengin bir MateBook modeli.

Huawei MateBook 13 2020 Özellikleri

Yalnızca 1.3 kilogram ağırlığında olan MateBook 13 2020, kompakt gövdesine karşın ince kenar çerçeveleri ile çevrelenmiş 13 inç boyutunda ekranıyla, muadil boyutlu modellere göre daha geniş bir görüntü alanı sağlıyor. Üstelik ekranı 2K çözünürlüğünde görüntü sunarken, işlemci olarak da Intel'in yeni 10'uncu nesil Core i5-10210U CPU'sundan güç sağlıyor. 8 GB RAM, NVIDIA GeForce MX250 grafik kartı ve 512 GB SSD ile güçlendirilen laptop, uzun pil ömrü sağlamasıyla da evde veya dışarıda rahatlıkla kullanılabiliyor.

Huawei MateBook'lar Mercek Altında: Kim, Hangi MateBook'u Almalı?

Ev ve Ofiste Çalışan Profesyoneller Hangisini Seçmeli?

Peki, bir laptop'a ağırlıklı olarak iş için ihtiyaç duyan kullanıcılar hangi modeli tercih etmeli? Meslekleri gereği sürekli bilgisayar kullanmak zorunda olan, özellikle son dönemde yaşadığımız korona virüs sebebi ile artık evlerini de ofisleri haline getirmiş olan kullanıcılar için de güzel seçenekler var elbette. Ofis yetenekleri güçlü, multimedya açısından da yetenekli bilgisayar ararken, burada da başta söylediğimiz gibi daha yüksek fiyatlar ödemeden, iyi performans gösteren modelleri bulabilmek mümkün.

Konu, kuşkusuz sadece güçlü özellikler içermesi değil; aynı zamanda rahat taşınabilir olması da olacaktır. Çünkü her ne kadar artık evden çalışmak gayet olağan bir durum haline gelmiş olsa da, şu günlerde normalleşme süreciyle beraber ofise de gitmeye başladık. Aslında artık iş hayatımız iki arada bir derede, ev ile ofis arasında geçiyor demek mümkün. İş burada da pek tabii ki laptop'ın rahat taşınabilir olmasına geliyor.

Huawei MateBook'lar Mercek Altında: Kim, Hangi MateBook'u Almalı?

Huawei MateBook D 14

Evet, burada da önerimiz, yine kısa bir süre önce incelemesini gerçekleştirdiğimiz MateBook D 14 olacak. İş kullanımları için FullView 14 inçlik ekran gayet ideal olacakken, elbette bunu mobil kullanım avantajını da göz önünde bulundurarak söylüyoruz. Eğer biraz daha büyük ve iş istasyonu gibi bir kullanım seçeneği arıyorsanız ise MateBook D 15 modeli de var ve onda 15 inçlik bir ekran yer alıyor; onu da tercih edebilirsiniz pek tabii.

Ancak MateBook D 14, hem evde hem ofiste rahat bir çalışma ortamı sağlayabilecek, öte yandan hafifliğiyle de her an elinizin altında olabilecek bir laptop. Peki, MateBook D 14'ün özellikleri neler, şimdi bundan da biraz bahsedelim.

Huawei MateBook D 14 Teknik Özellikleri

MateBook D 14'te, işlemci tarafında son dönem adından çok söz ettiren AMD Ryzen platformu yer alıyor. Ryzen 5 3500U ile güçlü performans sağlayan MateBook, 8 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip; ayrıca grafik tarafında da AMD Radeon Vega 8'den güç sağlıyor.

Cihazın bu özelliklerini kullanarak, normal ofis uygulamalarınızı zaten çok rahat şekilde çalıştırabildiğiniz gibi, aynı zamanda video render işlemleri için de kullanabilir, Photoshop gibi görsel uygulamalarınızı rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Öte yandan pil performansıyla da güçlü bir model olan MateBook D 14, normal kullanımda yaklaşık 9.5 saatlik performans gösteriyor. Bu da bir çalışma günü için gayet ideal bir süre oluyor.

BONUS

BONUS

Bu arada bu iki MateBook modelinin rakiplerde olmayan bir diğer özelliğine de bonusu oluyor; adı ise Multi Screen Collaboration. Bilmeyenler için hemen açıklayacak olursak, Multi Screen Collaboration özelliği, Huawei'nin akıllı telefonları ile MateBook dizüstü bilgisayarları için paylaşımlı çalışma ortamı yaratıyor. Peki, nasıl?

Huawei Share Özelliği

MateBook 13 ve MateBook D 14 modellerinde Huawei Share özelliği yer alıyor. Laptop'taki PC Manager uygulamasını açtığınızda, cihaz hemen çevredeki Huawei akıllı telefonlarını aramaya başlıyor ve buradan kendi telefonunuzu seçtiğinizde, telefona bir bildirim geliyor. Telefona gelen bildirimden izin verdiğinizde de laptop ve telefon arasındaki bağlantıyı kurmuş oluyorsunuz. Böylece bilgisayar başında çalışırken, aynı zamanda ekranın bir yanında telefonunuza da kolayca erişebiliyor, telefonunuzdaki tüm fonksiyonları ekran başında yönetebiliyorsunuz.

Telefon ve Bilgisayar Arasında Dosya Paylaşımı

Bunun bir diğer avantajı da telefon ile bilgisayar arasında dosya paylaşımı yapabiliyor oluşunuz. Böylece diğer akıllı telefonlarda olduğu gibi, telefondan bilgisayara dosya transfer etmek, fotoğraf ve videolarınızı kopyalamak istediğinizde kablo ile uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Bu da söylediğimiz gibi MateBook platformunun bonusu oluyor.