Huawei Nova 4, Delikli Kamera İle Geliyor

Uzun zamandır ekranında taşıdığı delik ile konuşulan gizemli Huawei modeli, resmi olarak duyuruldu!

Huawei Nova 4 tanıtıldı

Uzun zamandır Huawei'nin delik ekranında sunacağı ön kamera ile dikkat çeken bir telefon sunacağı söylentileri dolaşıyordu. Çinli devin "delik ekran" trendinin ilk temsilcisi olacağı söylense de Samsung, Galaxy A8s ile bu ünvanı almayı başardı. Şimdi ise Huawei'nin delik ekrana sahip cebi tanıtıldı: Nova 4, kamerası kadar 48MP çözünürlüğündeki arka kamerası ile de dikkat çekiyor.

Huawei Nova 4, Delikli Kamera İle Geliyor

Her ne kadar sızıntılar bu modelin getirdiği heyecana gölge düşürmüş olsa da, üst sol tarafında bir ekran deliği içerisinde taşıdığı ön kamera ile sıradışı bir model olmayı başaran Nova 4'ün arka kameraları da dikkat çekiyor.

Arkasında taşıdığı üç kamera lensi ile Huawei P20 Pro'ya oldukça benzeyen cihazın dört kamerası da etkileyici özellikler taşıyor. Ekranın sol üst köşesinde bir deliğin içerisinde konumlanan ön kamera 25MP çözünürlük sunarken, arka tarafta yer alan 3 lensten biri 48MP'lik etkileyici bir çözünürlük değerine ulaşıyor. Diğer iki kamera ise 16MP çözünürlük sunan bir geniş açı kamerası ve 2MP'lik bir derinlik algılayıcı olarak işlev görüyor.

Delik ekranlı tasarımı ile Nova 4, Nova 3'ten çok daha yüksek bir ekran oranına sahip. Bu tasarım çizgileri bir kenara bırakıldığında ise güçlü bir donanım tablosuna sahip ancak bu özellikler telefonu orta segmentin üst kısımlarına konumlandırıyor. 6.4 inç boyutundaki LCD ekran 1080p'ye denk değerde bir çözünürlük sunarken (2310 x 1080, 398 ppi) cihaza umulanın aksine Mate 20 serisi ile sunulan güçlü Kirin 980 değil, Kirin 970 güç veriyor. Cihazın diğer özellikleri ise amiral gemilerini aratmayacak cinsten: 8GB RAM'e 128GB depolama alanı ve 3750mAh kapasiteli dev bir batarya eşlik ediyor.

Cihaz, yazılım kısmında ise kutudan Android 9 Pie ile çıkıyor ve doğal olarak Huawei, kullanıcı deneyimini bu cihazda da EMUI ile şekillendiriyor. Yazılımın yeni ve dikkat çeken özelliği, oyun deneyimine katkı yapacak olan GPU Turbo yazılımı ile gelmesi.

Huawei, Nova 4 için iki ayrı model sunmayı planlıyor. Söz konusu modellerden biri 48MP arka kamerayı taşırken yaklaşık 490 dolar fiyat etiketine sahip. 48MP'lik dev sensör yerine 20MP çözünürlüklü ana kamera ile gelecek model ise Çin'de günümüz kuruyla yaklaşık 450 dolarlık fiyatla alıcı bulacak. Cihazın diğer ülkelerde ülkelerde ne zaman satışa sunulacağı ise henüz netleşmiş değil.

Okuyucu Yorumları