Huawei ve ZTE'ye Bir "Hayır" Daha!

ABD'nin ardından bir önemli ülkeden daha, Huawei ve ZTE'ye çok kötü bir haber geldi!

Huawei'ye bir 'hayır' daha geldi

Bir firma ne kadar yüksekte olursa olsun, düşüşü bir o kadar acı veriyor. Elbette Huawei, kesinlikte düşüşte değil ancak önüne bazı engeller konuldu. Şirket, dünyanın üç büyük akıllı telefon üreticisinden biri ancak Amerika Birleşik Devletleri'nde ciddi engeller yaşıyor. Trump politikaları iki ülke arasındaki ilişkilere zarar verdi. Dünyanın en büyük pazarları biri tarafından dışlanan Huawei ABD'de tutunsaydı, belki akıllı telefon sektörünün bir numarası bile olabilirdi.

Huawei, şimdi de teknoloji gurusu Japonya tarafından yasaklanıyor. Japonya, ulusal altyapısında Huawei teknolojisini kullanmayı bırakan son ülke olmaya niyetli. Reuters'in haberine göre, devletin ulusal siber güvenliğini artırmak için tedarik ihtiyaçları değişti. Olası altyapı riskleri arasında başta Huawei olmak üzere ZTE markası da yer alıyor. Japonya bu iki Çinli şirkete kesinlikle güven duymuyor. Japonya'nın hükumet sözcüsü Yoshihide Suga, "Siber güvenlik, Japonya'da önemli bir sorun haline geliyor. Çeşitli perspektiflerden bakarak sert önlemler alacağız. Maalesef bazı firmalar güvenlik standartlarıma uymuyor" açıklamasında bulunmakta zarar görmedi.

Kısacası Japonya, Çin temelli firmaların mahremiyetlerine zarar vereceği şüphesi güdüyor. Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasındaki sorunları anlayabiliriz ama Çinli şirketler ve Japon devleti arasındaki sorunları anlamak kolay değil.

Birkaç hafta önce; Huawei'in CFO'su Meng Wanzhou, Kanada'da tutuklanmıştı. Söz konusu tutuklamanın sebebi, CFO Meng Wanzhou'nun Amerika-Çin arasındaki ambargoları yok sayması olarak gösterilmişti.

Okuyucu Yorumları