IFA 2013'te öne çıkacak ürünler!

Galaxy Note 3, Xperia Z1 ve fazlası... İşte bizim de yerinde takip edeceğimiz IFA 2013'ün yıldızları

Galaxy Note 3 ve diğerleri!

Berlin'deki dev IFA fuarı, 6 Eylül'de kapılarını ziyaretçilere açacak. En son televizyon, tabletler, cep telefonları, kameralar, ultrabook'lar ve çok daha fazla teknolojik yeniliğin yer alacağı etkinlikte ortaya çıkacak en önemli teknolojileri şimdiden sizlerle paylaşıyoruz.

Ultra HD ve OLED smart TV'ler

2013 Smart TV'lerinin yoğunlaştığı nokta, daha hızlı işlemciler sayesinde daha akıcı bir görüntü, daha fazla uygulama, daha iyi bir hizmet ve QWERTY klavye veya akıllı ceplerle uzaktan yönetilebilme idi. Bu seneki IFA'da ise 3.840 x 2.160 çözünürlüklü UHD TV'ler, LG markalı OLED TV'ler görebileceğiz. Bu TV'lerin bazıları Almanya'da fuarın ardından hemen satışa sunulacak.

LG Electronics 55AE9809

Kavisli, 55 inç'lik bir ekrana sahip LG Electronics 55AE9809, Full HD çözünürlük sunuyor. Ses, ekranın altındaki saydam hoparlörler yoluyla sağlanıyor. Sadece 17 kg'lık bir TV olan 55AE9809, boyutuna göre oldukça hafif. TV'nin yurtdışı fiyatı 9.000 euro.

Samsung UE85S9

215 cm'lik dev bir ekrana sahip olan Samsung UE85S9, UHD çözünürlük (3,840 x 2,160) sunuyor. Bu çözünürlük, her türlü kaynaktan harika bir resim kalitesi elde etmenizi sağlıyor. TV, normal çözünürlüklü yayınlarda da oldukça iyi. UE85S9, bir dizi yenilikçi işlevle, çevrimiçi ve ağ işlevleriyle beraber geliyor. Büyük eğlence için önünüzdeki tek engel ise TV'nin 35.000 euro'luk yurtdışı fiyatı.

Hisense XT880

UHD TV'ler sınıfında giriş seviyesi bir TV olan Hisense XT880, 50 inç'lik ekrana sahip. Fiyatı ise 2.000 euro ile fazlasıyla uygun. Doğal UHD çözünürlüğü olan 3,840 x 2,160 piksel ekrana sahip televizyon, IFA ile birlikte Eylül 2013'te satışa sunulacak.

Yeni cep telefonları

Yeni cep telefonları

IFA'da sadece Samsung'un cepleriyle tanıştığımız günler geride kaldı. Yeni Galaxy Note 3, yepyeni Sony'ler, LG'den heyecan verici yeni cihazlar bekliyoruz. HTC ve Huawei'nin sürprizlerle karşımıza çıkma olasılığı da var.

IFA, Mobil Dünya Kongresi'nin neredeyse tam 6 ay sonrasında gerçekleştiriliyor. Bunun anlamı, Samsung, Sony, HTC ve diğer devlerin yeni, henüz görmediğimiz cepler tanıtabilecekleri.

Samsung Galaxy Note 3

IFA'da yeni Galaxy Note'larla tanışmak neredeyse bir gelenek oldu. İki Galaxy Note'la da IFA fuarlarında tanışmıştık. Samsung, en yeni Galaxy Note 3'ün özelliklerini şimdiye kadar gizli tutsa da cebe ait birçok detay ortaya çıktı. 4 Eylül'de Samsung Mobile tarafından tanıtılacağı doğrulanan Galaxy Note 3, söylentilere göre 5.68 inç Super AMOLED ekrana, full HD çözünürlüğe, dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemciye (veya Exynos 5 çift 4 çekirdekli ikinci bir modele) sahip olacak. 13 megapiksellik bir kamera ve Android 4.3, Note 3'ün sahip olacağı söylenen diğer özellikler arasında. Cihazın fiyatı konusunda herhangi bir bilgi şimdilik yok.

Sony Xperia Z1 (Honami)

IFA 2013'te göze en çok çarpacak ceplerden bir tanesi de muhtemelen Japonya'dan gelecek. Sony'nin Honami kod adıyla tanınan Xperia Z1'i sonunda Berlin'de tanıtacağını tahmin ediyoruz. Sony Mobile, telefonla ilgili bazı detayları yayınladığı tanıtım videosunda ortaya çıkarmıştı. Dolayısıyla Xperia Z'nin halefi olacak yeni amiral gemisi Z1, birkaç haftadır biliniyor.

Sızan bilgilere göre Xperia Z1 20 megapiksellik bir kamerayla gelecek ve cep kameralarında yeni bir standart oluşturacak. Bunun yanında son derece hızlı Snapdragon 800 işlemciyle gelecek olan cep, 2GB RAM sunacak. 3.000 mAh pil kapasitesi ise sizi yarı yolda bırakmayacağını gösteriyor. Z1, bu zengin özelliklerine rağmen sadece 8.33 mm kalınlığında olacak. Xperia Z1, Xperia Z gibi 5 inç'lik full HD dokunmatik ekrana, su ve toz geçirmezlik özelliklerine sahip olacak.

Xperia Z1'in fiyatına dair bir bilgi henüz yok.

Alcatel One Touch Fire

Firefox OS ile çalışan Alcatel One Touch Fire'ın IFA'da tanıtılmasına kesin gözle bakılıyor. Mozilla'nın geliştirdiği mobil işletim sistemi Firefox OS, web tabanlı çalışıyor ve daha çok uygun fiyatlı telefonlarda kullanılıyor. Fiyatı henüz bilinmeyen cihazın 3.5 inç ekran (320x480 piksel), 1GHz tek çekirdekli işlemci, 256MB RAM, 512MB dahili depolama alanı ve 3MP kamerayla geleceği biliniyor. microSD ile depolama alanı genişletilebilen cihaz, Wi-Fi özelliğine de sahip.

Yeni, taşınabilir tabletler

Yeni, taşınabilir tabletler

Bu seneki IFA'da yine denenmeye hazır yepyeni tabletler karşımıza çıkacak. Üreticilerin odak noktası, şu sıralar taşınması kolay 8 inç'lik modeller.

Asus Fonepad HD 7

Asus bu sene IFA'ya bizzat katılmasa da yeni HD Fonepad 7, Intel'in standında gösterilecek. Yeni model, 1.6GHz'lik Intel Atom Z2560 işlemciyle geliyor ve 1GB RAM sunuyor. Depolama seçenekleri ise 8GB ve 32GB arasında değişiyor. Cihazın 7 inç'lik ekranı 1.280x800 piksel çözünürlük sunuyor. Android 4.2 ile gelen cihazın pili, Asus'a göre 9 saatlik kullanıma olanak tanıyor.

Yeni Fonepad HD, selefinin aksine 5 megapiksellik bir kamerayla geliyor. Ön yüzdeki kamera ise Asus'a göre 1.2 megapiksel. Cihazın yurtdışı fiyatı 250 euro olarak belirlenmiş.

LG G Pad 8.3

LG'nin IFA'da tanıtacağı 8.3 inç'lik tabletle tekrar tablet piyasasına girmesi bekleniyor. G Pad'in çözünürlüğünün 1.920x1.080 piksel olması bekleniyor. Bu ise tabletin ekran yoğunluğunun iPad mini'den yüksek olması anlamını taşıyor.

Qualcomm Snapdragon işlemcisini taşıyacak olan cihazda 2GB RAM bulunacak. Kişisel verilerinizi ise 16GB ve 32GB'lık depolama alanınızda depolayabileceksiniz. Cihazın Wi-Fi sürümünün yanında LTE/3G destekli bir sürümünün de tanıtılması bekleniyor.

LG G Pad 8.3'ün fiyatı henüz bilinmiyor.

Samsung SM-P900

Samsung, popüler Galaxy Tab serilerini henüz yenilemiş olsa da firmanın yüksek çözünürlüklü yeni bir tablet tanıtacağı dedikoduları var. IFA'da karşımıza çıkacağı söylenen Samsung P900, 2.560x1.600 piksel çözünürlük sunacak. Cihazın ekran boyutunun ise 11.8 inç olması bekleniyor. Donanım konusundaki bilgiler henüz kısıtlı: Cihazın Wi-Fi ve LTE/3G sürümlerinin olacağı söyleniyor. ARM tabanlı 1.4GHz saat hızında çalışan bir işlemciyle geleceği iddia edilen cihaz, Android 4.2'yi kullanacak.

Yeni ultrabook'lar

Yeni ultrabook'lar

Her tür televizyon ve ev eşyasının yanında IFA'da en son ultrabook'ları da göreceğiz. Yeni ultrabook'lardan daha yüksek çözünürlük, dokunmatik destekli ekranlar ve esnek tasarımlar bekleyebiliriz.

Acer Aspire R7

15.6 inç'lik full HD ekranın özel menteşesi sayesinde cihazı farklı şekillerde kullanmanız mümkün. Acer, ultrabook'un kasasında alüminyum-magnezyum alaşımını kullanmış. R7'nin ışıklandırmalı klavyesinin altında Intel Core i5 işlemci, 12GB'a kadar RAM ve en fazla 1TB sabit disk veya 256GB SSD bulunuyor. Windows 8 ile gelen cihazın yurtdışı fiyatı, 900 euro'dan başlıyor.

Samsung ATIV Book 9 Plus

Samsung'un göz alıcı 13.3 inç'lik dokunmatik ultrabook'u, sadece 13.6 mm kalınlığında ve 1.3 kg ağırlığında. 3.200 x 1.800 piksel çözünürlük sunan ultrabook, 180 derece açılarak masanın üzerinde açık bir kitap gibi kullanılabiliyor. Cihazın hafif alüminyum kasasının içinde dördüncü nesil Intel Core i5 işlemci, 4GB RAM ve 128GB SSD bulunuyor. Yurtdışı fiyatı 1.350 euro olarak belirlenen Samsung ATIV Book 9 Plus, Eylül ayında satışa sunulacak.

Sony Vaio Pro 13

Sony Vaio Pro 13'ün çoklu dokunmatik ekranı Full HD çözünürlüğüyle çok fazla etkilemese de, arkasındaki TRILUMINOS panel bizce yeterince etkileyici. 13.3 inç'lik ekran, size inanılmaz bir renk yelpazesi sunabiliyor. Vaio Pro 13 aynı zamanda 1.060 gram ile en hafif ultrabook'lardan bir tanesi. Bunun sorumlusu ise kasasında karbon fiberin kullanılmış olması. 1.000 euro'luk Sony Vaio Pro 13 farklı konfigürasyonlarda satışa sunulmuş durumda.

Kameralar

Kameralar

IFA 2013'te bağlanabilirlik ve dokunmatik ekran sözcüklerine önem veren yeni kompakt-SLR'ler görmeye hazır olun.

Samsung Galaxy S4 Zoom

Galaxy S4 Zoom, hem internete bağlanmak, hem de kameralarından mahrum kalmak istemeyen fotoğrafçıların işini kolaylaştırmak üzere geliştirilmiş melez bir cihaz. Tam donanımlı bir Android'li telefon olan S4 Zoom, arka tarafında 10x optik zoom lensine sahip. Ancak testlerimizde, S4 Zoom'un ortalama taşınabilir kameraların gerisinde kaldığını görmüştük.

Fiyatı: 1.300 TL

Sony QX10 ve QX100

Q10, 10x zoom ve 20MP çözünürlük ile giriş seviyesi bir kamera iken QX100, daha üst düzey bir kamera olarak karşımıza çıkacak. QX100'ün cep telefonu veya tabletlerle birleştirilerek veri transferi yapabileceği söyleniyor.

Samsung Galaxy NX

Gayet iyi bir resim kalitesi sunan Samsung Galaxy NX'in arkasında devasa bir dokunmatik ekran bulunuyor. Android 4.2 ile çalışan cihaz, üzerindeki mobil ağ modülü sayesinde her yerde internete bağlanabiliyor. Facebook'a girmeniz, Google Play'den uygulama indirmeniz mümkün. Sadece telefon görüşmesi yapamıyorsunuz, ancak bu kısıtlamayı Skype uygulamasını yükleyerek ve bir Bluetooth kulaklık satın alarak aşmanız mümkün.

Yeni ev elektroniği ürünleri

Yeni ev elektroniği ürünleri

IFA, son yıllarda ev elektroniği alanında da öne çıktı. Elektrikli süpürgelerden kahve makinelerine ve buzdolaplarına IFA, her tür ev donanımı için harika bir sergi alanı.

Samsung WF12F9E6P4W/EG

Önden yüklemeli çamaşır makinesi WF12F9E6P4W/EG çok özel bir model çünkü içinde bir Wi-Fi modülü var. Bu sayede makineyi bir akıllı cep uygulaması üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Bununla birlikte ilk Amazon yorumları, Wi-Fi yapılandırmasının karışık olduğu yönünde. 12 kg'lık çamaşır kapasitesi olan WF12F9E6P4W/EG, A+++ enerji sınıflandırmasına sahip. Çamaşırlarınızı dakikada maksimum 1.400 kez döndürebilen makinenin gürültü oranı 52 dB ile 72 dB arasında değişiyor.

Hisense KGNF310A

Buzdolapları, genellikle öne çıkan büyük bir özelliğe sahip olmayan, topluca üretilen eşyalar. Ancak bu buzdolabında kullanıcısının gözüne girecek bazı özellikler var. Hisense KGNF310A, önündeki küçük dokunmatik ekran sayesinde bazı işlevlerini kontrol etmenize izin veriyor. Bu dokunmatik ekran sayesinde örneğin sıcaklığı ayarlayabiliyor, tatil moduna geçebiliyor veya alarm kurabiliyorsunuz. A+++ enerji sınıfındaki buzdolabının kapasitesi 310 litre.

AEG Ultra Deluxe Captic

AEG Ultra Deluxe Captic, çekiş gücünü ayarlamanıza izin veren bir uzaktan kumandaya sahip. HEPA 13 filtre ise alerjisi olanlara özel tasarlanmış. Süpürgenin en özel işlevi ise onu temizlediğiniz sırada ortaya çıkıyor: Toz, hijyenik olarak elden çıkarması çok kolay olan pratik bir "briket" üzerinde toplanıyor. AEG Ultra Deluxe Captic'in yurtdışı fiyatı 300 euro.

Okuyucu Yorumları