İnceleme: Bleeding Edge

Oynaması kolay, renkli ve absürd karakterleri ile hızlı ve eğlenceli 4v4 MMO savaşların yeni adresi!

İnceleme: Bleeding Edge

Hellblade'i ilk gördüğüm zaman, "Vay canına Ninja Theory de kimmiş" diye düşündüğümü hatırlıyorum. Daha sonrasında bu yapımcıyı yakın takipe almış ve Xbox Game Studio'ya dahil olduğunda da çok mutlu olmuştum.
Ancak ne yalan söyleyeyim Bleeding Edge'in bir Ninja Theory oyunu olduğunu duyunca şaşırmadım değil. Her ne kadar bu denli farklı bir tarz ile risk almış olsalar da beklenmedik firmaların beklenmedik oyunlar çıkarması türe heyecan katması açısından olması gereken bir şey diye düşünüyorum. Çok fazla popüler ve başarılı örneğin yer aldığı bir türe yeni bir MMO ile giriş yapmak pek kolay bir iş değil. Ancak Bleeding Edge öğrenmesi kolay oynanış tarzı ve hepsinden de önemlisi üçüncü kişi kamerası ile fark yaratmayı başarıyor.
Oyun, 4v4 maçların olduğu, ağırlıklı olarak yakın dövüşün döndüğü bir Overwatch tarzında. Tekrar doğma süreleri çok kısa olduğu ve karakterlerin geri döndükten sonra haritalar büyük de olsa gidecekleri noktalara uçan kay kay ya da benzeri fantastik cihazlar ile çok hızlı ulaşabildiği için hiç bitmeyen bir aksiyon söz konusu. Oyun gerçekten çok hızlı ve başa baş bir çekişme bile on dakikadan fazla sürmüyor. Kısa kapışmalar oyunu, hızlıca girip iki el oynayıp çıkmak isteyenler için cazip hale getiriyor ve bu rakipleri karşısında bir avantaj oluşturabilir.

Arenalar tehlikeli, hızlı ve dinamik

Arenalar tehlikeli, hızlı ve dinamik

Oyunda iki mod ve 5 harita yer alıyor. Capture the flag tarzındaki ilk modun yanı sıra belli bir süre içinde haritada tesadüfi yerlere dağıtılmış enerji hücrelerini toplayıp belli bir yere bırakmanız gereken modda takım oyunu büyük önem taşıyor.

Takım oyunu çok önemli!

Takım oyunu çok önemli!

Bleeding Edge'de eğlenmek takım şeklinde oynamakta yatıyor. Aksi takdirde zaten çok fazla başarılı olmak da pek mümkün değil. İletişim önemli olduğu için oyun içinde çok başarılı bir Ping sistemi de geliştirilmiş. Haritalar nispeten büyük ve hepsi örenğin haritanın tam ortasından aniden hızlıca geçen ölümcül bir tren gibi kendine özel çevresel tehlikeler de içeriyor ve bunları avantajınıza kullanmak mümkün. Ancak oyuna başlarken hangi harita ve modda oynayacağımızı neden seçemediğimize anlam veremedim. Bunu bir eksi olarak yazmak gerek.

Rengarenk ve absürd karakterler

Rengarenk ve absürd karakterler

Bleeding Edge, insanların vücutlarına sibernetik parçalar takma olayını abarttıkları yakın bir gelecekte geçiyor. Dolayısı ile seçebileceğiniz bütün karakterler yarı robotik. Karakter tasarımında kullanılan renk paleti ise oldukça canlı ve renkli. Kahramanlar gayet absürt hazırlanmış, eğlenceli ve garipler. Teknik olarak üç çeşit kahraman tipimiz var: Heavy, Support ve Assassin. Sınıflar az gibi gözükse de çoğu karakter birkaç sınıfın karışımı gibi. Örneğin şifacının bile can yakacak özellikleri var. Bu arada destek sınıfını boş bırakmaya gelmiyor, takım arkadaşlarını çok hızlı bir şekilde iyileştirme özellikleri var, Bu yüzden oyuna başladığınızda ilk olarak onlara yönelmek akıllıca olacaktır.
Her karakterin normal saldırısına ek olarak üç adet özel yeteneği ve iki tane de süper yeteneği var fakat maça başlarken iki süper yetenekten birini seçmeniz gerekiyor. Ayrıca seviye atladıkça mod kazanıyorsunuz bu modları karakterlere takınca özele yeteneklerinizi değiştirebiliyorsunuz. Karakterler konusunda çok fazla detay vermeyeceğim. Oynarken keşfetme eğlencenizi bozmak istemem. Hem Xbox hem de PC için piyasaya sürülen oyunu Xbox Game Pass sahipleri ücretsiz bir şekilde oynayabiliyor.

70

Platform: XONE/PC
Yapımcı: Ninja Theory
Dağıtım: Xbox Game Studios
Tür: 3D Arena, Dövüş
Bağlantı: https://www.bleedingedge.com/tr

Okuyucu Yorumları