Instagram arama geçmişi silmenin en kolay yolu

Instagram arama geçmişi herkesin silmek istediği ancak kurtulmanın pek kolay olmadığı bir geçmiştir. Harfleri arama bölümüne yazdığınızda öneri olarak çıkan profilleri artık görmek istemiyorsanız, önerilerimize göz atın.

Instagram arama geçmişi silmek

Zaman içerisinde gelişen teknoloji ile birlikte birçok farklı sosyal medya platformu kullanılmaya başlandı. Bu platformların en popüler olanlarından biri Instagram.

Instagram dünya genelinde neredeyse her kesimden kullanıcıya sahip. Bu platformun oldukça yaygın olarak kullanılmaya başlanması, beraberinde birçok güvenlik kaygısı sorununu da gündeme getirdi.

Kullanıcılar Instagram'da arama geçmişini silme işleminin nasıl yapacağını sıklıkla araştırıyor. Biz de çoğu kullanıcı tarafından merak edilen bir konuyu "Instagram arama geçmişini silme işlemini" anlatacağız.

Instagram Arama Geçmişi Nedir?

Instagram üzerinde yapılan arama işlemlerinin çoğu tüm internet tarayıcılarında olduğu gibi kayıt altında tutulur. Çoğu kullanıcı bu durumdan rahatsız ve yaptıkları arama -sorgulama işlemlerinin kaydının tutulduğu geçmiş klasörünü silmek için bazı yöntemler arıyor. Instagram uygulamasında kullanıcılar, başka kullanıcılar ile etkileşime girmek için çeşitli aramalar yapar ve bu aramaları da zaman zaman temizlemek ister.

Instagramda yapılan arama geçmişini silmek göründüğü kadar kolay değildir. Bu nedenle arama geçmişini silmeden önce dikkatli olmalısınız. Arama geçmişini sildiğinizde arama bölümündeki bütün hesaplar silinecektir.

Uygulamanın arama butonunda hesaplar, ses, etiketler veya yerler aranabilir. Son güncellemeler ile birlikte arama butonu, uygulamanın alt kısmında büyüteç simgesi olarak yer alır. Kullanıcılar bu simgeye tıkladığında sayfanın en üst kısmından etkileşime geçmek istediği kullanıcıları veya etiketleri arayabilir. Tüm bu aramalar ise Instagram’da arama geçmişi olarak saklanır ve kullanıcılar kimi veya neyi aradığını kolaylıkla görebilir. Bazı kullanıcıları rahatsız eden bu durum için Instagram’ın yaptığı güncellemeler ile arama geçmişini temizlemek mümkündür.

Instagram Arama Geçmişi Silme 2022

  • Instagram arama geçmişini silme işlemi, uygulamadan yapılır.
  • Akıllı cihazlarda yüklü olan uygulamaya giriş yapılır ve son güncellemeye göre sayfanın sol alt köşesinde yer alan profil fotoğrafına tıklanır.
  • Bu sayede profil ile ilgili yapılacak düzenlemelere ve profilin detayına ulaşılır.
  • Profil sayfasında sayfanın sağ üst kısmında üst üste üç çizgi ile gösterilen simgeye tıklanır ve bu sekmeden yapılacak işlemler listelenir.
  • Çark işareti ile gösterilen ayarlar seçeneğine basılır ve güvenlik sayfasına tıklanır.
  • Güvenlik alanında hesap ile ilgili kimlik doğrulama, şifre, veri temizleme gibi çeşitli detaylar yer alır.
  • Açılan sayfanın en alt kısmında ise hesap verileri ve hesap verilerini görüntüle seçeneği yer alır.
  • Bu alana tıklandığında kullanıcı, sayfanın en alt kısmında yer alan arama geçmişi bölümüyle karşılaşır.
  • Arama geçmişine tıklandığında ise tümünü gör yazısına basmak gerekir ve daha sonra kullanıcı yaptığı aramaları ve arattığı etiketleri görebilir.
  • Arama geçmişini temizle butonuna basarak ise kısa süre içerisinde arama geçmişini temizler.

Ayrıca arama geçmişini temizlemek için çok daha kolay ve kısa bir yöntem vardır. Arama geçmişine ulaşmak için çok fazla detayın olması kullanıcıların şikayet ettiği konulardan biridir ve güncellemeler ile birlikte arama geçmişini temizlemek artık çok daha kolaydır. Kolay yöntemde Instagram uygulaması açılır ve sayfanın en alt kısmında yer alan büyüteç simgesine tıklanır. Sayfanın en üst kısmında yer alan ara butonuna tıklanır ve arama geçmişine ulaşılır. Instagram kullanıcılara yakındakiler seçeneği altında son zamanlarda aranan kullanıcı, hesap ve etiketleri sıralar. Mavi olarak yazılan tümünü gör seçeneğine tıklayan kullanıcılar, arama geçmişine ulaşır. Tümünü temizle seçeneğine tıklanır ve arama geçmişini temizle uyarısı ile karşılaşılır. Yine mavi olarak yazılan tümünü temizle seçeneğine tıklandığında tüm arama geçmişi silinir ve bu işlem geri alınamaz.

Instagram Geçmişini Silerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öte yandan Instagram geçmişini silseniz bile sürekli olarak baktığınız ancak takip etmediğiniz hesaplar karşınıza öneriler bölümünde çıkar. Bu nedenle bu gibi durumların oluşmasını önlemek için uzun bir süre geçmesi gerekir. Bu süreçte hesaplar ile ilgili herhangi bir arama yapmamalısınız. Belli bir süre sonra bu hesaplar size öneri olarak da sunulmaz ve Instagram'ın internet hafızası artık bu hesaplar ile ilgilenmediğinizi varsayarak bu hesapları size önermez.

Ayrıca önerilen kişileri ya da hesapları gizle tuşuna tıkladığınızda da artık bu hesapları göremezsiniz.

Instagram Arama Geçmişi İçin Harf Geçmişini Silmek Önemlidir

Arama geçmişini silmiş olsanız bile herhangi bir harfe bastığınızda daha önce arama yaptığınız hesaplar ya da beğendiğiniz Instagram profileri hemen karşınıza çıkar. Örneğin daha önceden "b" harfini içeren bir profili arattıysanız ya da bu profilleri ziyaret ettiyseniz arama sekmesine "b" harfi yazdığınızda karşınıza bu profiller çıkacaktır.

Kullanıcıların çoğu bu durumdan rahatsız olur ve özel hayatlarının yani bu gibi konulardaki özel hayatlarının gizli kalmasını ister.

Arka planda Instagram algoritması bu aramaları kaydettiği için normal arama geçmişi silme işlemi gibi kolay silinmez bu nedenle bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız bunun en kolay yolu arama yaptığınız hesapları engellemektir.

Hesapları engellediğinizde Instagram algoritması size bu hesapları önermez. Bu sayede hem Instagram geçmişini hemde harf geçmişini temizlemiş olursunuz.

Instagram Arama Geçmişi Bilgisayardan Nasıl Silinir?

Instagram, akıllı telefon veya tablet gibi elektronik cihazlara indirilen bir uygulamadır. Instagram’ı bilgisayardan açmak için ise farklı arama motorları kullanılır ve Instagram’a bilgisayardan ulaşılır. Tarayıcı üzerinden açılan Instagram’da arama geçmişini silmek için ise farklı yöntem kullanılır. Çünkü tarayıcıdan açılan Instagram’ın ayarlar bölümünden arama geçmişi silme işlemi yapılamaz. Arama geçmişini tarayıcı üzerinden temizlemek için ise sayfanın en üst kısmında yer alan ara butonuna tıklanır ve arama geçmişine ulaşılır. Tümünü temizle uyarısına tıklayarak çıkan ekranda da tümünü temizle butonuna basılır ve tarayıcı üzerinden de arama geçmişi temizlenir.

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Okuyucu Yorumları