Intel Centrino İddialı Geldi

Intel, kısa süre önce duyurusunu yaptığı ve geleceğin mobil platformu olarak tanımladığı Intel Centrino’yu piyasaya sürdü.

Intel Centrino İddialı Geldi

Intel’in geliştirdiği ilk bütünleşik mobil işlemci platformu olan Intel Centrino ile bireylerin ve toplumların ‘mobilleşme’ sürecinde 80’li yıllarda Walkman’in yarattığı ölçüde dramatik bir değişim bekleniyor.

Dizüstü bilgisayarların pil ömrünü ilk kez 5 saate çıkaran Intel Centrino, halen en güçlü mobil işlemcilere oranla %15 daha yüksek performans sunuyor. Intel Centrino’nun göze çarpan en önemli özelliği ise dizüstü bilgisayarları başka hiçbir cihaza gerek duymadan kablosuz ağlara bağlayabilmesi. Platform, bir adet yeni mobil mikroişlemci, ilgili chipset ve 802.11 kablosuz ağ birimlerini içeriyor.

Bu arada kablosuz ağ donanımları üzerinden internet omurgasına ulaşmayı sağlayan Hotspot’lar da dünya çapında hızla yayılıyor. Pazar araştırma şirketi IDC’ye göre, 2005 yılında dünya çapında 118 binden fazla hotspot olacak. Intel, dünya çapında kamuya açık hotspot sayılarını artırmak ve mobil teknolojiler için bilinç yaratmak amacıyla önde gelen kablosuz ağ servis sağlayıcıları, hoteller, havaalanları, perakende mağaza zincirleriyle çalışmalar yürütüyor. şirket yıl sonunda hotspot’ların sayısının 10 bine ulaşmasını bekliyor.

Okuyucu Yorumları