"Intel Gelecek için Eğitim Projesi" tama

Dünyanın en büyük eğitim kampanyalarından biri, “Intel Gelecek için Eğitim Projesi” Türkiye’deki ilk yılını 10.000 öğretmeni eğiterek tamamladı.

"Intel Gelecek için Eğitim Projesi" tama

Kısa bir zamanda 10.000 öğretmene bilgisayar formasyon eğitimi vererek eğitimde önemli bir başarıya imza atan projede şu ana kadar 78 ilde toplam 30.000 saat eğitim verilmiş oldu.

Bir yılını geride bırakan projenin değerlendirilmesi ve gelecek hedeflerin paylaşılması vesilesiyle 9 Temmuz 2004 tarihinde Çırağan Hotel’de düzenlenen basın toplantısı T.C. Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in katılımıyla gerçekleşti.

Bilgisayarın okullarda eğitime katkı sağlamasının önündeki engelleri kaldırmaya yönelik Intel’in en kapsamlı sosyal sorumluluk kampanyası olan “Intel Gelecek için Eğitim Projesi” Türkiye’deki ilk yılını üstün bir başarıyla tamamladı. 2003 yılının Mayıs’ında başlayan proje ilk yılda 5.000-8.000 arasında öğretmen eğitmeyi hedeflerken, geride bıraktığı bir yıl gibi kısa bir sürenin sonunda tam 10.000 öğretmene ulaştı. Bu rakam, tüm dünyada uygulanan Gelecek için Eğitim Projesi’nin Türkiye’de ne kadar başarıyla uygulandığını kanıtlıyor.

Türkiye’deki bir yıl sonunda Intel Gelecek için Eğitim projesi kapsamında 78 ilde toplam 30.000 saat eğitim verilmiş oldu. Uzman eğitimciler tarafından verilen “bir eğitim aracı olarak bilgisayarı kullanma eğitimi’ sayesinde öğretmenler müfredatlarında bilgisayar teknolojilerini kullanmayı öğrendiler.

Intel, bu proje sayesinde tüm öğretmenler arasında bilgisayar kullanımını artırmayı, dolayısıyla eğitimde kalite artışını hedefliyor. Proje, genel anlamda tüm eğitim sisteminin modern teknolojiye entegre edilmesi ve geleceğe modern teknolojiyle donatılmış daha bilinçli nesiller yetiştirmeyi de amaçlıyor.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren T.C. Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, teknolojinin her geçen gün hızla ilerlediği günümüzde eğitim sistemlerinin de bu değişime ve gelişime ayak uydurmaları gerektiğini kaydetti. Intel gibi sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş şirketler sayesinde Türk eğitim sistemini geleceğe hazırladıklarını söyleyen Çelik, eğitim sisteminin temel yapıtaşı olan öğretmenlerin bu proje sayesinde öğretim sistemlerine bilgisayarı entegre ettiklerini ve bilgisayar devrinin çocuklarını da bilgi teknolojileri ışığında yetiştirdiklerini kaydetti.

Basın toplantısında konuşan ve Intel Gelecek için Eğitim projesinin ilk yılını değerlendiren Intel Eğitim Müdürü Murat LeCompte, çocuklar için iyi bir gelecek inşa etmede teknolojinin oynadığını rolün önemine değindi. Intel’in bu projeyi Türkiye’de uygulamaya başlamasıyla eğitim sisteminde devrimsel bir ilerleme kaydedildiğini belirten LeCompte, “Öğretmenlerin, öğrencileri bilgisayar kullanımı konusunda cesaretlendireceklerini ve onlara örnek olacaklarını da biliyoruz” dedi.

Intel Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Direktörü Ayşegül İldeniz ise “Bir senede 10.000 öğretmene ulaşarak eğitimde büyük bir başarıya imza attık. Türk eğitim sistemine teknolojiyi ve bilgisayarı entegre ederek hem öğretmenlerimizin verimliliğini hem de eğitim kalitesini artırıyoruz. Öğretmenler bilgi teknolojilerinden yararlanmayı ve bilgisayar sayesinde bilgiyi daha etkin bir şekilde paylaşmayı öğreniyorlar.” dedi.

3 yıl içinde 50 bin öğretmenin bilgisayar eğitimi alarak müfredatlarında bilgisayar teknolojilerini kullanmaları hedefiyle yola çıkan Intel Gelecek için Eğitim programının Katılımcı Öğretmen Eğitimleri 2003 yılının Mayıs ayında Intel ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ardından başlamıştı.

Intel’in, eğitim standartlarını yükseltme çalışmaları 5 kıtadaki Türkiye dahil 30’dan fazla ülkede devam ediyor. Intel Gelecek için Eğitim programı kapsamında dünya çapında bilgisayar eğitimi alan öğretmenlerin sayısı ise 2003 yılı itibarı ile 1,250,000’e ulaşmış bulunuyor.

Okuyucu Yorumları