Yeni iPad Pro'nun en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye ikinci sırada, peki birinci kim?

Yeni M4 iPad Pro'nun en pahalı fiyat karşılığında satıldığı ülkeler listelendi. İşin en üzücü kısmı, Türkiye'nin listenin en tepelerinde yer alıyor olması.

Yeni iPad Pro'nun en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye ikinci sırada, peki birinci kim?

Apple kısa bir süre önce M4 iPad Pro’yu tanıttı. Bu tablet, özel işlemcisi, OLED ekranı ve yeni aksesuarlarıyla birçok profesyonel kullanıcının almak istediği bir ürün olacaktır, orası kesin. Ancak bu geliştirmelerle beraber tabletin her iki versiyonun da fiyatı tüm ülkelerde arttı.

Yine de tabletin fiyatındaki artışlar her ülkeyi aynı etkilemedi ve bu tableti özellikle Brezilya’da, Türkiye’de ve diğer bazı ülkelerde satın almak çok daha pahalıya mal oluyor.

Nukeni’den Jun Saito, yeni M4 iPad Pro’yu satın almanın en uygun ve en uygun olmadığı ülkeleri vurgulamak için Apple’ın doğrudan satış yaptığı çeşitli ülke ve bölgeleri inceleyerek bir liste yayınladı. Ayrıca Jun Saito, yaptığı bir açıklamada ABD ve Kanada’da nerede alışveriş yaptığınıza göre farklı oranlarda vergi ödediğinizi ve bu yüzden bu ülkeler için listesinde en ucuz ve en pahalı olmak üzere iki fiyat belirttiğini de söyledi.

Türkiye, yeni iPad Pro'nun en pahalı olduğu ikinci ülke

Tabletin temel modeli olan 11 inç M4 iPad Pro’yu almayı planlıyorsanız, bu tabletin Brezilya’daki fiyatının (2.424 dolar), ABD’nin vergisiz eyaletlerine kıyasla (999 dolar) iki katından daha fazla olduğunu belirtmekte fayda var. Bu temel modeli alabileceğiniz en pahalı ikinci ülke ise 1.424 dolar fiyatıyla Türkiye olarak gözüküyor. Üçüncü sırada Şili (1.388 dolar), dördüncü sırada Macaristan (1.380 dolar) ve beşinci sırada Danimarka (1.339 dolar) yer alıyor.

Tableti almak için en iyi ülkelerin başında ise, vergisiz eyaletlerdeki 999 dolar fiyatıyla ABD geliyor. İkinci sırada 1.023 dolar ile Hong Kong gelirken, ardından Kanada (1.068 dolar), Tayvan (1.075 dolar) ve Tayland (1.080 dolar) geliyor.