iOS in the Car videoda göründü!

Apple'ın özel geliştirdiği, iPhone'u farklı bir cihaza dönüştürren iOS arayüzü göründü!

"iOS in the Car" böyle olacak

Apple, geçtiğimiz yaz iOS 7'yi tanıtırken, otomobiller için geliştirdiği iPhone arayüzünü de göstermişti. Tanıtımda arayüzün temel işlevlerini ve bazı görüntülerini görmüştük. Şimdi ise bir geliştirici, iOS SDK simulator içindeki gizli arayüzü keşfederek ortaya çıkarttı ve ilk kez işlevin bir videosunu yayınladı.

Steven Troughton-Smith'in yayınladığı videoda, iOS 7.0.3'te bulunan otomobillere özel yazılım gösteriliyor. Bu yazılım henüz Apple tarafından etkinleştirilmemiş durumda ve videodan anladığımız kadarıyla henüz ilk geliştirme aşamalarında.

Bir başka geliştiricinin iOS 7.1 beta'dan yayınladığı aynı işleve ait ekran görüntüsünde ise işlev üzerinde birçok ayarlama yapıldığı gözleniyor.

iOS in the Car videoda göründü!

iOS in the Car herkesin kullanımına açıldığında sürücülerin Siri ile arayüz içinde dolaşmasına ve yolunu bulmasına, mesajları okumasına ve müzik çalmasına yardımcı olacak. İşlev, çağrı durum düğmelerini de büyük olarak gösteriyor ve böylece sürücülerin dikkatinin çok fazla dağılmamasını sağlıyor. "In the Car" işlevlerinin bu sene yayınlanacak olan iOS 7.1'le beraber sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları