iPhone 14'ün çıkışıyla birlikte Apple'ın iPhone 11'i rafa kaldırmasını beklemeli miyiz?

Eski donanımına rağmen hala yeni iPhone SE'den daha fazla ilgi gören iPhone 11, iPhone 14'ün sunulması ile beraber Apple tarafından rafa kaldırılacak mı?

iPhone 11, iPhone 14ün çıkışıyla birlikte rafa kalkacak mı?

Bir sızıntı kaynağının söylediğine göre iPhone 14'ün bu yıl içinde piyasaya çıkması ile birlikte, halen satışta olan iPhone 11'in Apple'ın akıllı telefon yelpazesinden çıkarılmasını bekleyebiliriz. iDropNews ile konuşan kaynaklar, iPhone 11'in iPhone 14 serisi ortaya çıktıktan sonra ortadan kalkacağını söylüyor. Bu karar yalnızca yaşı nedeniyle değil, aynı zamanda Apple'ın Mart ayında piyasaya sürdüğü iPhone SE (2022) satışlarını potansiyel olarak engellendiği için alınacak.

Görünüşe göre iPhone 11, yeni iPhone SE yayımından sonra bile iPhone SE'den daha fazla satmayı başardı. iPhone SE (2022), bu ikilinin arasında daha ucuz olan seçenek olsa da, iPhone 11 daha modern görünümlü bir tasarıma sahip ve arka tarafında da ekstra bir kamera bulunuyor.

Aynı kaynaklar, iPhone 12'nin bir yıl daha ilgi görebileceğini, ancak fiyatının düşeceğini söylüyor. Hatta belki de iPhone 11'in şu anda bulunduğu seviyeye kadar düşmesi mümkün görülüyor.

Yeni bir modelin piyasaya sürülmesinden sonra iPhone serisinin küçültülmesi alışılmadık bir durum değil. Apple geçmiş programına sadık kalırsa bu yıl iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone Pro ve iPhone 14 Pro Max'i Eylül ayında sunulacak.

iPhone 13 oldukça başarılı bir telefon olsa da kesinlikle pahalı bir seçenek. Mini sürümü biraz daha ucuz olsa da, arada muazzam bir fark bulunmuyor. Bu yüzden Apple, son birkaç yıldır eski iPhone'ları daha ucuz alternatifler olarak kullanıyor. Bu, iPhone'ların genellikle güçlü bileşenlerle dolu olmasından ve 12 ay sonra eski sayılamamasından dolayı oldukça mantıklı bir seçenek olmaları anlamına geliyor. iPhone 11 için de benzer bir durum söz konusu. Telefon 2 yaşını aşmış olsa da halen iyi bir performansa sahip ve pek çok kişi içim eski tasarımla gelen iPhone SE'den daha çekici.