iPhone 14 Plus, Apple'a iPhone 13 mini'yi ve 12 mini'yi unutturacak başarıyı sağladı mı?

Apple'ın sadece 2 yıl, iPhone 12 ve 13 serisi ile sunduğu mini modeller, 14 serisinde yerini iPhone 14 Plus'a bırakmıştı. Peki ama iPhone 14 Plus, Apple'a mini modelleri unutturacak kadar önemli bir başarı sağlayabildi mi?

iPhone 14 Plus, Apple'a iPhone 13 mini'yi ve 12 mini'yi unutturabildi mi?

iPhone mini serisi, yalnızca iki nesil boyunca devam edebildi. iPhone 12 mini ve ardından iPhone 13 mini satışa sunuldu, ancak sonrasında Apple bu kararından vazgeçerek iPhone 14 mini yerine daha büyük bir iPhone 14 Plus'ı piyasaya sürdü. Daha küçük boyutlu telefonları seven kullanıcılar bu karardan pek memnun olmasa da, bir işletme kararı olarak tamamen doğru bir karar alınmış gibi görünüyor.

Phone Arena tarafından bildirildiği üzere kısa bir süre önce yayınlanan Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları (Display Supply Chain Consultants – DSCC) raporu, iPhone 14 serisi ekran birimlerini inceledi ve son 11 ayda iPhone 14 Plus için panel sevkiyatlarının, iPhone 13 mini için geçen yılın aynı dönemine göre %59 daha yüksek olduğunu açıkladı.

Bu sayı, gerçekte satılan telefon sayını tam olarak yansıtmıyor. Ancak Apple’ın iPhone 14 Plus için daha fazla ekrana ihtiyaç duyması, mini modellerine göre daha büyük bir başarıyı yakaladığını kanıtlıyor.

Ayrıca bu rapor, geçtiğimiz yıl bu noktada iPhone 14 serisi için panel sevkiyatlarının iPhone 13 serisine göre %2 daha yüksek olduğunu, bu nedenle yeni telefonların bir bütün olarak çok daha küçük oranda daha fazla sattığını da gösteriyor. Ancak, iPhone 14 Plus, iPhone 13 mini'den çok daha iyi performans gösteriyor gibi görünse de, Pro modellerinin açık ara en çok satan modeller gibi görünmesinden dolayı büyük bir satış başarısı olmadığı bir gerçek.

iPhone 14 serisi panel sevkiyatlarına genel olarak baktığımızda; iPhone 14 Pro Max %36, iPhone 14 Pro %28, iPhone 14 %25 ve iPhone 14 Plus %11 paya sahip.

Bu sayılar, önceki modellerle karşılaştırıldığında iPhone 14 Pro Max için %23'lük bir artış, iPhone 14 Pro için %22'lik bir artış ve iPhone 14 için %36'lık bir düşüş anlamına geliyor.

Mevcut model ile karşılaştırabileceğimiz bir iPhone 13 Plus bulunmuyor, ancak iPhone 14 için panel sevkiyatları iPhone 13'e kıyasla %36 azalmasına rağmen iPhone 14 Plus'a göre iki kattan fazla panel sevk ediliyor olması Plus için pek olumlu bir tablo çizmiyor.

Bu nedenle, Plus serisi, tıpkı mini serisi gibi uzun bir süre varlığını sürdürmeyebilir. Sızıntılar, en azından bir iPhone 15 Plus modeli sunulacağını gösteriyor, ancak daha iyi satmasını sağlamak için mevcut modelden daha ucuz olabilir.