iPhone 14’ün içine gizlenen şaşırtıcı, Apple'dan hiç beklenmeyecek bir özellik keşfedildi

iPhone 14 ayarları içerisinde gizlenmiş, Apple'dan hiç beklenmeyecek, büyük bir sürpriz keşfedildi...

iPhone 14’ün içine gizlenen şaşırtıcı bir özellik keşfedildi

Mac bilgisayarların başlangıç ​​sesini herkes biliyor, ancak bu ses aslında Apple için çok da alışık olduğumuz bir şey değil. Apple'ın diğer cihazlarının hepsi, kullanıcıları bilgilendirmek için yalnızca şirketin logosunu görüntülüyor ve önyükleme sırasında bir ses çıkarmıyor.

İşin daha da ilginç olan kısmı, iPhone 14'te de bir açılış - kapanış sesi olması. Eğer iPhone 14'ünüzün açılırken veya kapanırken bir ses çıkartmasını istiyorsanız, şanslısınız: iPhone 14'te ilk kez açılış ve kapanış sesleri var. Ancak bu özellikler şu anda gizli.

Öncelikle, bu sesler daha eski iPhone modellerinde bulunmuyor. Yeni modellerde ses bulunması bir satış pazarlama taktiği değil ve reklamı da özel olarak yapılmıyor. Bu sadece bazı iPhone kullanıcılarının sistem ayarlarının derinliklerinde dolaşırken keşfettikleri sürpriz bir özellik.

9to5Mac’in haberine göre açılış sesleri, iPhone 14'ün A16 çipinin içinde geliyor ve telefon açılmaya başladığında devreye giriyor. Bu aşamada iOS henüz yüklenmiş olmuyor, bu nedenle seslerin çıkma ihtimali, çipin firmware’inin içinde olmalarına bağlı. Bu nedenle bu çipi kullanmayan eski modellerde bu seslerin olması mümkün değil.

İPhone 14 açılış seslerini etkin hale getirmek oldukça kolay. Telefonun ayarlar menüsüne girmek ve Erişilebilirlik bölümünden Ses/Görüntü altına girmek gerekli. Burada Açılış & Kapanış Sesleri seçeneğini kapatma veya açma düğmesi bulunuyor. Etkin hale getirildiğinde, iPhone artık güzel bir sesle açılıyor veya kapanıyor.