iPhone 15'in beklendiği şu günlerde, iPhone 17 hakkında ilginç bir iddia geldi

Herkesin gözü iPhone 15 serisine çevrilmişken, ortaya atılan yeni bir iddia, bize iPhone 17 hakkında heyecan verici şeyler söylüyor.

iPhone 15'i bırak; iPhone 17'ye bak...

Ünlü analist Ross Young, geçtiğimiz günlerde iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin bugüne kadarki en büyük ekranlara sahip olacağını iddia etmişti. Buna göre küçük model 6,27 inçlik, iPhone 16 Pro Max ise 6,86 inçlik bir ekrana sahip olacak. Her ikisi de 19.5:9 gibi yeni bir en-boy oranına sahip olabilir.

Anlaşılabileceği gibi bu ekranlar, önümüzdeki yıl iPhone 16 Pro serisi için özel olacak. Ancak yine Ross Young, iPhone 17 için de heyecan verici bilgiler sunuyor. Yeni iddiasına göre tüm iPhone 17 modelleri, 2025 yılında 6,27 inç ve 6,86 inç ekran boyutlarına sahip olabilir. Yani iPhone 17 ile birlikte, en küçük iPhone'un boyutu da büyümüş olacak. Bununla birlikte, Always-On Display ve ProMotion özellikleri yalnızca Pro modellerine özel olmaya devam edecek.

Ekran altı Face ID teknolojisinin ise 2024 yılında gelmesi bekleniyordu. Ancak Young, Apple'ın sensör sorunları nedeniyle tanıtımı ertelediğini açıkladı. Apple’ın yeni teknolojilerini görmemiz için hala birkaç yıl var gibi gözüküyor. Cupertino şirketi, ekran altı Touch ID özelliğinin 2026’da gelebileceğini söylüyor. Eğer bu doğru çıkarsa iPhone, ön kamerayı da ekran altına ekleyecek.

Apple'ın iPhone 15 serisini tanıtmasına dört ay kala, iPhone 16 modellerinden neler bekleyeceğimize dair bir resim şimdiden belirginleşiyor. Bunlara ek olarak, yakın zamanda Apple'ın bir iPhone Ultra modeli tanıtması da söz konusu olabilir.