iPhone 5 böyle olmayacak!

Son dönemde iPhone 5 hakkında en sık duyduğumuz iddia, bakın neden gerçek olamaz...

iPhone 5 böyle olmayacak!

Hüseyin Cem Köylü

Reuters, Apple'ın bu yılın ikinci çeyreğinde 4.6 inç "Retina" ekranlı iPhone'u piyasaya sürebileceğini haberlerine taşıdı. Reuters haberde, bir Güney Kore gazetesi Maeli Business'in isimsiz bir endüstri kaynağından aldığı bilgilere dayanarak hazırladığı raporu baz aldı.

Peki bu iddiaya inanmalı mıyız? İlk olarak, iddia edilen çıkış tarihi çok dayanaksız. iPhone 4S, geçtiğimiz Ekim ayında piyasaya çıktı, Apple'ın daha bir yılını doldurmamış telefonun karşısına yeni bir telefon daha çıkarması çok mantıksız.

İkinci olarak da 4.6 inç ekran inandırıcı gelmiyor. Çünkü iPhone'un dizaynının büyük bölümü tek-elle kolay kullanım esasına dayanarak yapılıyor ve bu büyüklükte bir ekranla bunu yapmak mümkün değil. iPhone 5'te, eğer ekran gerçekten büyüyecekse, 4 inç bir ekran daha akla yatkın geliyor. Fakat onca "dev ve mini iPhone" söylentisine rağmen Apple bugüne kadar 3.5 inç ekran boyutundan hiç şaşmadı.

Apple belki de daha büyük boyutlu iPhone prototipleri üretilmesini istemiş olabilir; tıpkı 7 inç iPad söylentilerinde olduğu gibi... Fakat bu cihazın pazara sürülmesi çok ayrı bir durum.

Okuyucu Yorumları