iPhone 5'te işler "karışık!"

iPhone 5 hakkında yapılan uzman yorumlarına göre, Apple için işler "biraz karışık!"

iPhone 5'te işler "karışık!"

Etkili yatırım danışmanlığı firmalarından Oppenheimer&Co analistlerinden Ittai Kidron, iPhone 5'in dalgalı bir satış çizgisi izlediğini, bu haliyle öncüllerinden çok daha düşük bir performans sergilediğini iddia ediyor.

Geçtiğimiz Salı günü yatırımcılara özel hazırlanan ve iletişim teknolojileri pazarındaki eğilimleri değerlendiren bir rapor yayınlayan Kidron, iPhone 4 ve 4S'e kullanıcı ilgisinin gayet istikrarlı bir seyir izlediğini ancak iPhone 5'e ilginin "karışık" olduğunu belirtiyor. Kidron bu durumun devam etmesini beklediklerini de sözlerine ekliyor. Bu analiz sonucunda önümüzdeki çeyrek için iPhone satış tahmini 27 milyondan 26 milyona indirilmiş durumda. Kidron, Eylül ayında da benzer bir seyir görüleceğini ama o sıralarda piyasaya sürülmesini beklediği iPhone 5S'in toparlayıcı bir etkide bulunacağını tahmin ediyor.

Kidron analizinde ayrıca yakın zamanda hangi Apple ürünlerinin piyasada olacağına ilişkin tahminlerde bulunuyor. Buna göre Eylül ayında daha büyük ekranlı bir iPhone, iWatch ya da Apple TV gibi bir ürünle karşılaşma ihtimalimiz az. Ancak Apple marka bir akıllı televizyonun, diğer ürünlerden çok daha fazla yatırımcı ilgisi çekeceğine kesin gözüyle bakılıyor: "Daha büyük ekranlı bir iPhone'un ancak 2014'de piyasada olacağını tahmin ediyoruz. iWatch'un önemli olduğunu düşünmüyoruz ancak iTV'nin oyunun kurallarını değiştireceğine eminiz."

Okuyucu Yorumları