iPhone 7'nin Home Tuşu Bozulursa...

iPhone 7'nin dokunmatik home tuşu bozulduğunda ne oluyor; Apple'ın buna çözümü ne? Cevaplar, haberimizde...

iPhone 7'nin home tuşu bozulursa...

iPhone 7, dokunmatik bir ana ekran (home) tuşu barındıran ilk iPhone modeli olarak da biliniyor. Aslında oldukça şık bir yenilik olan bu özellik, düzgün çalışmayı durdurduğunda ise bir hayli baş ağrıtabilir. Neyse ki bu riskin farkında olan Apple bir tedbir de almış durumda. Böyle bir sorunla karşılaştığınızda cihazınızı tamir ettirmek ya da değiştirmek için Apple Store'a götürene kadar yine de kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Cihazınız donanımsal açıdan home tuşunda bir sorun olduğunu tespit ettiğinde, otomatik olarak ekran üzerinde bir yedek yazılım devreye sokuyor ve burada, ekran üzerinde beliren "yedek" bir home tuşunu kullanıma sunuyor. Böylece siz de tam olarak fiziksel olmayan bu home tuşunu rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Elbette Touch ID özelliğinden feragat etmeniz gerektiğini de ekleyelim.

Eğer bu yedek home tuşunuz da bir şekilde donma sorun yaşatıyorsa ya da ekranda böyle bir şey görmüyorsanız bunun da bir çözümü var. iPhone 7 ya da iPhone 7 Plus kullanıcısıysanız, Apple logosu görünene kadar ya da 10 saniye boyunca Uyku/Uyanma tuşuna ve ses kısma tuşuna basmalısınız. Böylece cihazınız resetlenecek ve çok büyük ihtimalle sorunlar da hallolacak. Eğer sorun hala devam ediyorsa sizin için Apple Store yolu artık görünmüş demektir.

Okuyucu Yorumları