iPhone, Çin pazarında yine sahnede!

Belki çok parlak bir başarı olmayabilir ama Apple'ın bu sıçrayışı, iPhone için iyi sinyaller veriyor

iPhone geri döndü!

iPhone 5 satışlarındaki hareketlilik ve eski modellerin fiyatlarının ucuzlatılması, Apple'ı Çin'in beşinci akıllı telefon satıcısı konumuna geri getirdi. Ancak Samsung halen Çin pazarını kontrol eden isim konumunda durmaya devam ediyor.

"Sina Tech"in raporuna göre, ABD IT devi, son çeyrekte 6. sıradaki yerinden 5. sıraya bir sıçrayış yaptı ve şu anda Çin pazarının yüzde 8ine sahip olmuş durumda. Pazar lideri Samsung yüzde 20 ile halen birinci sıradayken; Yulong Computer, Huawei Technologies ve ZTE, bu sırayla, ikincilikten dördüncülüğe kadar sıralanıyor.

Ayrıca Çin akıllı telefon pazarı, giderek ABD pazarından uzaklaşmaya devam ediyor. 2013'ün ilk üç ayında Çin'de 82 milyon ürün piyasaya sürülürken, ABD'de bu sayı sadece 27 milyondu.

Canalys'in Çin için araştırma başkanlığını yapan Nicole Peng, eğer Apple'ın Çin pazarındaki payını daha hızlı bir biçimde artırmak gibi bir amacı varsa, daha ucuz iPhone sürümleri çıkartması gerektiğini söyledi. Çin'deki ucuz akıllı telefonların 400 yuan (yaklaşık 65 dolar) ile 700 yuan (yaklaşık 113 dolar) arasında değişen fiyatlara sahip olduğunu da bildiren Peng, Apple'ın hedeflemesi gereken fiyatın 2.000 yuan (yaklaşık 323 dolar) olduğunu söyledi.

Apple'ın internet sitesinde yazana göre Çin'de şu anki 16 GB iPhone 5 fiyatı 5.288 yuan (yaklaşık 855 dolar) ve 8 GB iPhone 4 fiyatı 3.088 yuan (yaklaşık 499 dolar) olarak gözükmekte.

Okuyucu Yorumları