Kantar Verileri: Android ve iOS Çin'de İyi Gidiyor!

Android ve iOS'un kullanım verileri, Çin'de ve diğer pazarlarda nasıl görünüyor? İşte son raporun söyledikleri...

Android ve iOS'tan son durum raporu!

Akıllı telefon piyasası, birçok gelişmiş ülkede doygunluğa ulaşmış durumda. Bu yüzden Google ve Apple, kendi işletim sistemlerini Hindistan ve Çin gibi gelişmekte olan ülkelerde yaymaya çalışıyorlar.

Kantar Verileri: Android ve iOS Çin'de İyi Gidiyor!

Bu kapsamda Apple'ın Hindistan'da üretime başlayacağı söyleniyor. Çinli üreticiler ise ülkelerinde büyük bir Android pazarı oluşturmuş durumdalar. Çin'deki iPhone 7 ve iPhone 7 Plus satışlarıyla Apple da bu alanda ciddi mesafe kaydetti.

Kantar'ın son raporu, Android ve iOS'un Çin'de güçlü bir dönemi (Nisan 2017'de sonlanan üç aylık süre) geride bıraktığını söylüyor. Windows Phone'lu telefonların ise yok olmaya doğru sürüklendikleri gözleniyor.

ABD'de ise Apple'ın yükselirken Android'in neredeyse altı puan kaybettiği gözleniyor. İlginç olan bir detay, Windows Phone'un geçen seneye göre ABD'de büyüme göstermiş olması.

Çin'de son çeyrekte Android ve iOS yükselmiş olsa da, önceki seneyle kıyaslama yapıldığında Apple'ın 3,8 puan kaybettiğini, aynı dönemde Android'in 4,3 puan yükseldiğini görüyoruz.

EU5 bölgesinde Android ve iOS'un yükseldiği gözleniyor. Burada Windows'u terk edenlerin çoğunun Android'e geçtiği anlaşılıyor. Android, EU5'te yüzde 78,3'lük bir pazar payına sahipken iOS, yüzde 19,3 ile yetiniyor.

Okuyucu Yorumları