Kendi Fidye Virüsünüzü Tasarlamak İster misiniz?

Bu ilginç Android uygulaması, kullanıcıların kendi fidye zararlılarını, kodlama bilgisi gerekmeden kişiselleştirmelerine yardımcı oluyor.

Kendi "fidye virüsünüzü" tasarlayın!

Yazılım geliştirmek için genellikle biraz kodlama yeteneği, çelik gibi bir sabır ve sayısız teste ihtiyacınız olur. Bu çoğu zaman siber suçlular için de geçerli, özellikle de farklı şifreleme sistemlerine ve saldırı vektörlerine sahip fidye virüsü geliştirmek söz konusuysa. Ancak yeni yayınlanan geliştirici aracı sayesinde artık herkes kendi kripto-malware fidye virüsünü yapabilir ve fidye toplayabilir.

Symantec'ten Dinesh Venkatesan'ın hazırladığı rapora göre, Android için geliştirilen Trojan Development Kit uygulaması kullanımı kolay bir arayüze sahip. Şu an Çin'de hızla yaygınlaşan uygulama, bir satır kod yazmanıza bile gerek olmadan kullanıma hazır bir fidye virüsü geliştirmenize yardımcı oluyor. Kullanıcının tek yapması gereken fidye formunu kişiselleştirmek.

Uygulama fidye notunu, şifreleme anahtarını, ikonunu, kodun matematiksel operasyonlarını ve saldırıya uğrayan telefonun nasıl bir animasyon oynatacağını seçmenize bile izin veriyor. Bütün boşlukları doldurup seçenekleri tamamladığınızda "oluştur" tuşuna dokunmanız gerekiyor. Bunun ardından uygulamanın geliştiricisiyle direkt olarak yazışmaya başlıyorsunuz ve tek seferlik bir ödeme yapmanız gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra istediğiniz kadar fidye virüsü üretip internete salabilirsiniz, tabi yasaları çiğneyip başınıza iş açmayı göze alıyorsanız.

Symantec'in blog göndersinde uygulamanın sadece Çince konuşan kullanıcılar için geliştirildiği, ancak ilerleyen haftalarda farklı dil sürümlerinin yayınlanacağını söylüyor.

Bu tip uygulamaların da artacağı düşünülürse, fidye yazılımlarının çeşitleri de tehlikeli seviyelere çıkacağı kesin.

Okuyucu Yorumları