Krizin Windows 7'ye etkisi nasıl olacak?

Win 7'yi deneyenler memnun. Peki ama ekonomik şartlar final sürüme geçişe ne kadar darbe vurabilir?

Krizde Windows 7 olmak...

Windows 7 bir süredir ortalıkta ve dünya çapında milyonlarca kullanıcı Microsoft'un yeni işletim sistemini bir şekilde deneme şansı buldu. Genel olarak sistemi deneyen kullanıcıların büyük kısmı Windows 7'yi beğendi fakat piyasa çıktığında geçiş oranı bu beğeni ile doğru orantılı olmayabilir. Uzmanlar özellikle kurumsal kullanıcıların toplu Windows 7 lisansı satın alma kararlarını bir süre geciktireceklerini ve bunun da Microsoft'un ön gördüğü satış rakamlarını etkileyeceğini düşünüyorlar.

Örneğin 3000 bilgisayarı olan bir kurumun Windows 7'ye geçişi pek de ucuza mal olmayacak. Firmaların büyük kısmında halen yaygın olan Windows XP lisansları büyük ihtimalle indirimli Windows 7 almaya yaramayacak. Bu yüzden tüm sistemler için yeni lisans satın alma ve donanım gereksinimlerini karşılayamayan PC'lerin geliştirilmesi gerekecek.

Önceden XP'yi terk edenler Win 7'ye daha sıcak

Önceden XP'yi terk edenler Win 7'ye daha sıcak

Fakat daha önce cesur bir kararla XP'yi terk edip Vista'ya geçmiş olan kurumların Windows 7'ye daha sıcak baktıkları biliniyor. Windows 7'ye indirimli geçiş imkanı sunma ihtimali ve Vista ile ilgili devam eden memnuniyetsizlikler bu geçişi hızlandıracak gibi görünüyor. Her ne kadar Vista Service Pack'ler ile imajını düzeltse de, Windows 7 bu kurumlar için halen daha cazip görünüyor. Bu firmaların hala ağırlıklı olarak XP kullananlara karşı diğer bir avantajı ise kullanıcı tecrübesi açısından Windows 7'ye geçişte sorun yaşanmayacak olması. Vista ve Windows 7'nin benzerlikleri, Vista kullanıcılarının yeni sisteme daha hızlı adapte olmasını sağlarken, XP kullanıcıları için Windows 7'de bir alışma süreci gereksinimini ortaya çıkartıyor. Bu da kurumlarda verimlilik düşüşüne yol açabileceği endişelerini beraberinde getiriyor.

Okuyucu Yorumları