Kulakların Geleceği Şekilleniyor

Pek çok akıllı cihazınızda kullanabildiğiniz kulaklıkların geleceği şekillenmek üzere!

Kulaklıkların geleceği şekilleniyor

Akıllı telefonlardan, akıllı televizyonlara; akıllı televizyonlardan konsollara, konsollardan bilgisayarlara, pek çok alanda kullandığımız kulaklıkların gelecekleri yavaş yavaş şekilleniyor.

Peki kulaklıkların geleceği nedir? Daha üstün ses teknoloji veya Beats Studio 3 benzeri bir ses kalitesi mi? Gösterişli mimariler mi? Şık tasarımlar veya kablosuz ses iletişim yapısı mı?

Fransız kulaklık üreticisi Funky Sound, bu sorulara cevap verebileceklerini düşünüyor. Funky Sound'un CEO'su Arnaud Perret birbirinden ilginç cevaplarıyla gündeme farklı bir soluk getiriyor.

Perret, kablosuz kulaklık mimarisine bel bağlayan bir isim değil. Perret'e göre yeni nesil ürünler; kulaklıklardaki kablolara, anlamsız düzeyde güç yüklemeden ve Bluetooth bağlantısı olmadan "akıllı bağımsız kulaklıklar" olarak tanımlanacak. Peki yeni nesil " Debussy" kulaklıklar, bunların dışında neler vadediyor?

Debussy kulaklıklar, "otonom ve akıllı mimariler" olarak şekillendirilecek. Lüks akıllı kulaklıklar; altın veya platin kaplama, birinci sınıf deri, bant boyunca çalınan ve şirketin Fransız bayrağının renklerini öne çıkarmak için kırmızı, beyaz ve mavi detaylarla donatılmış. Lakin Debussy modellerin en göze çarpan ögesi dokunmatik ekran. Sol taraftaki kutuda, müzikleriniz için bir navigasyon menüsü ve görsel sentezleyici bulunuyor. Kendi fotoğraflarınızı ve videolarınızı kullanarak, kulaklıklarınızı kişiselleştirmeniz de mümkün...

Bunlara ek olarak kulaklıklar; Tidal, Spotify ve Deezer gibi 4G veya Wi-Fi üzerinden aktarım becerisine sahipler. Akıllı telefonlarınız ve akıllı saatlerle iletişim kurmanız da mümkün... Söz konusu kulaklıklar sayesinde, telefonunuz yanınızda olmasa da eSim kullanarak yakınlarınıza ulaşmanız mümkün. Evet, yazımızın başında kablosuz kulaklık mimarisinin "ses gücüne" fazlasıyla inanılmadığını vurgulayabiliriz. Lakin, kulaklıklar ek teknolojiler sayesinde bazı ek uygulamalara erişme fırsatı yakalıyor.

Okuyucu Yorumları