Efsane oyun Doom'un oynanabildiği şeylerin arasına şimdi de Lego parçası girdi

Lego parçasını harekete duyarlı bir bilgisayara çevirdi, üzerinde efsane oyun Doom'u oynamayı başardı.

Bu da oldu; Doom küçücük bir Lego parçasına da girdi

Üzerinde Doom oynanabilen elektronik cihazların sayısı gün geçtikçe artıyor. Traktörlerden yılbaşı ağaçlarına ve hatta Windows'un Notepad'ine kadar birçok şeyin üzerinde Doom oynanabildiğini gördük. Ve şimdi bu listeye bir de James Brown’ın Lego bilgisayarı girdi. Harekete duyarlı parçalar ve dokunmatik noktalar sayesinde bu minik Lego bilgisayarda Doom oynanabiliyor.

Eğer ilgi alanlarınız ya da takıntılarınız arasında hem elektronik aletler, hem de Lego varsa, Weta Workshop'ta grafik mühendisi olarak çalışan James Brown'ın son sekiz aydır YouTube'da paylaştığı çalışmaları muhtemelen görmüşsünüzdür. Her şey Brown'un 80'lerin klasik Lego uzay serisiyle popüler hale gelen Lego bilgisayar parçalarının animasyonlar ve sahte bilgisayar arayüzleri gösteren işlevsel ekranlarla yükseltilip yükseltilemeyeceğini merak etmesiyle başladı.

Brown aylar önce Raspberry Pi RP2040 mikrodenetleyici kullanarak Doom'un hafif bir versiyonunu Lego bilgisayarlarda çalıştırmayı başardı ve ardından birkaç hafta önce Lego tuğlalarını kendi kendine yeten ve kendi kendine güç sağlayan hale getirmeye yardımcı olabilecek küçük piller için bir test yatağı görevi gören özel bir Doom versiyonu üretti.

Oyun ilk başta demo modunda kendi kendine oynanıyordu, ancak Brown'ın son videosunda, bazı etkileyici yükseltmeleri görebiliyoruz. Kablolardan arındırılmış ve artık güç için içinde 9 voltluk bir pil bulunan büyük bir Lego bloğuna bağımlı değil. Bunun yerine her şey alt tarafa takılan çok daha küçük bir Lego parçası ve bilgisayarı içeren bir diğer lego parçasından oluşuyor. Dahası, Doom'un sadece tuğlayı farklı yönlere eğerek oynanmasına izin veren bir ivmeölçer kazandığını, üstteki dokunmaya duyarlı çıkıntılara dokunarak kapıları aşılabildiğini ve oyuncunun silahını ateşleyebildiğini görüyoruz.

Lego parçası üzerinde nasıl Doom oynandığını merak ediyorsanız, aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz: