Lexus: O da CES 2013'te ortaya çıktı

Donanım, cep telefonu, bilgisayar üreticilerini unutun! İşte CES 2013'ün "en ağır" bombası!

O da CES 2013'te ortaya çıktı

CES 2013 fuarında bombalar birbirinin ardına patlıyor... Bu sefer de sahnede otomobil üreticisi Lexus var ve ürettiği yeni sensör sistemiyle bezenmiş modeli, yollara merhaba diyor.

Lexus'un ilk defa gözler önüne serdiği bu yeni aracı, kara yolları üzerindeki güvenliği hedef alan bir sistem ile bezenmiş durumda. Araç üzerinde bir grup sensör bulundurduğu gibi, aynı zamanda da tavana monte edilmiş ışık ve mesafe algılama cihazlarıyla farklı bir görüntü sergiliyor. Bu farklı cihaz sayesinde araç, "70 feet" civardaki tüm obejeleri rahat bir şekilde algılayabiliyor. Pek tabi araç tüm bunlarla da yetinmiyor. Üzerinde bulunan üç farklı yüksek çözünürlüklü kamera sayesinde yakındaki araçları görmeye imkan tanıdığı gibi, aynı şekilde bu araçların hız ve geliş açılarını da hesaplayabiliyor. GPS anten aracılığı ileyse araç, bekler konumdayken bile ne yöne doğru gitmek istediğimizi gösterebiliyor.

Fuarda Lexus'un LS 600h modelinin prototipi hakkında, geçen hafta basına tanıtılan kısa bir video gösterimi yapıldı. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre aracın son kullanıcı satışı için henüz bir tarih belirlenmediği dile getirildi. Lexus'un bu özel modeli, yarıştığı birçok rakibinden çok daha farklı. Özellikle Audi'nin yeni tanıttığı sürücüsüz otomobil projesini dikkate alırsak, Lexus'un daha çok güvenli sürüşe önem verdiğini söylemek mümkün.

Okuyucu Yorumları