LG'nin iptal edilen "yuvarlanır telefonu" gerçek olsaydı böyle çalışacaktı: Kapsamlı video sızdı

Kapsamlı videosu internete düştü: LG'nin telefon işinden çekilmesiyle birlikte apar topar iptal edilen "yuvarlanır ekranlı telefonu" eğer gerçek olsaydı işta böyle çalışacaktı...

LG'nin iptal edilen "yuvarlanır telefonu" gerçek olsaydı böyle çalışacaktı

LG'nin akıllı telefon işinden beklenmedik bir şekilde ayrılmasından ve "yuvarlanabilir" bir akıllı telefon çıkarma planlarından vazgeçmesinden bir yıldan fazla bir süre sonra, uzun bir uygulamalı video bize piyasaya sürülmemiş cihaza kapsamlı bir bakış sağlıyor. LG'nin yuvarlanabilir telefonu bu yılın başlarında kısa bir klipte de ortaya çıkmıştı, ancak bu yeni video, telefonun tasarımını ve özelliklerini her açıdan çok daha kapsamlı bir şekilde gösteriyor.

İlginç bir şekilde, cihaz tamamlanmış gibi görünüyor. LG, 2021'in sonundan önce piyasaya sürmek istediğini söylese de, pek çok kişi bunun somut bir plandan ziyade bir hedef olduğu düşünüyordu. Ancak bu uygulamalı video, mağazalara gönderilmeye neredeyse hazır, son görünümlü perakende ambalajı ve bir kutu aksesuarıyla tamamlanmış bir cihazı gösteriyor. XDA Developers, LG'nin elde kalan yuvarlanabilir prototiplerini çalışanlarına sattığının düşünüldüğünü ve bunun da bu cihazın nereden geldiğini açıklayabileceğini belirtiyor.

Tabii ki bu telefonun en önemli özelliğinin tam açıldığında köşeden köşeye 7,4 inç olan ve yuvarlandığında 6,8 inç'e kadar küçülen ekranı olduğunu söyleyebiliriz. Açma mekanizmasına bakıldığında, telefonunun çerçevesi yavaş yavaş esnek OLED ekranını açmak için genişliyor. Ayrıca cihazın arkasında bildirimleri gösterebilecek gibi görünen bir ekran da bulunuyor.

LG'nin iptal edilen telefonu, ekranını açmak için nispeten güçlü bir motor kullanıyor ve bu uygulamalı video, küçük bir kitap yığınını masanın üzerinde itebilecek kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Ancak bu sistem mükemmel değil ve açılırken telefonun ekranının sağ tarafında bazı görünür kırışıklıklar bulunuyor. Ayrıca ekranın ne kadar dayanıklı olduğu veya kaç tane yuvarlanma ve açılmaya dayanabileceği de bilinmiyor. Rakip akıllı telefon üreticisi Oppo’nun The Verge’e söylediğine göre LG, prototipini bir tüketici cihazına dönüştürmeden önce 200.000 yuvarlanmalık bir derecelendirmeye ulaşmak istiyordu ve LG'nin projeyi iptal etmeden önce ne kadar yaklaştığı soru işareti olarak kalıyor.

Ayrıca videoda, bazılarının daha önce üçüncü bir kamera sensörü olduğunu düşündüğü sırtındaki dairenin aslında 64 megapiksel ana kameranın ve 12 megapiksel ultra geniş açının altına oturan bir parmak izi okuyucusu olduğu da görülüyor. Bir diğer eğlenceli detay ise telefonun SIM kart yuvasının telefonun arkasına gizlenmiş olması ve telefon açıldığında ortaya çıkması.

Cihazın Qualcomm'un Snapdragon 888 işlemcisi (cihazın piyasaya sürülmesi planlanan yılın üst seviye ürünü), 12GB RAM, 256GB depolama ve 4.500mAh pil ile çalıştırıldığı bildiriliyor…