Linux: Bu yıl çok güzel olacak...

Linux'ta bu yıl güzel şeyler olacak: Ufukta görünen üç yenilik bunu anlamamız için yeterli...

Linux'a yeni bombalar!

Linux'a yeni ve heyecan verici yenilikler, yeni teknolojiler geliyor. Bu haberimizde bunlardan üçünden, Ksplice'dan, USB 3.0'dan ve Ubuntu'nun Google Android uygulamalarını destekleyecek olmasından bahsedeceğiz.

Linux'un en büyük avantajlarından biri de program kurup kaldırdıktan, değişiklik yaptıktan sonra sistemi yeniden başlatmanın gerekmemesidir. En azından bu durum çoğunlukla böyledir. Kernel çekirdeği güncellendikten sonra ise sistemi yeniden başlatmak gerekir. Ksplice da yeni bir teknolojiyle bu ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Artık kernel'i güncelledikten sonra da sistemi yeniden başlatmaya ihtiyaç kalmıyor.

Bir yama devam eden veri yapılarının semantiklerini değiştirmeyecek olursa Ksplice işin içine programcının girmesine gerek kalmadan kendisi güncelleme yapıyor. Özellikle güvenlik yamaları, Linux'taki kernel açıklarının yüzde 88'ini hiç kod yazmadan, sistemi yeniden başlatmadan hallediyor. Yakında bu miktarın yüzde yüz olması bekleniyor.

Ubuntu'da Android desteği ve Linux'ta USB 3.0

Ubuntu'da Android desteği ve Linux'ta USB 3.0
Ubuntu Android'den faydalanacak

Ubuntu'nun Google Android uygulamalarına desteğine gelince, 2 milyon kullanıcı ve 20 Android tabanlı cihaz ile bu yıl Google'ın sağlam ilerleyişine sahne olacak. Android pazarında sayısız yazılım olacak.

Ubuntu da bundan faydalanmak için kolay bir yol geliştiriyor. Android uygulamalarını kendi Linux sürümlerine aktarmak istiyorlar. Elbette ki çoğu Android yazılımı masaüstü bir bilgisayarın ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olacaktır. Ancak yine de çok az sistem kaynağı tüketen, minimalist ve kullanışlı Android yazılımları Ubuntu'yu zenginleştirecektir. Oldukça zekice bir hamle ve aynı zamanda Linux için Android vasıtasıyla güzel reklam oluyor.

Ubuntu Android'den faydalanacakUSB 3.0 ile 5 Gbps hız geliyor, yani USB 2.0'ın 10 katı hızlı bir arabirim! Linux ise USB 3.0 desteğini ilk alan işletim sistemi olacak. 2.6.32 kernel ile birlikte Eylül ayında Linux, USB 3.0 destekleyecek. USB 3.0'ın bütün detaylarını ortaya koyduğumuz USB 3.0 makalemize mutlaka göz atmanızı öneririz...

Okuyucu Yorumları