Lollipop, Nexus 7'yi tuğla yapıyor!

Eğer bu cihazlardan birine sahipseniz ve henüz Android 5.0'a geçmediyseniz, fazla acele etmeyin!

Lollipop, onu tuğla yaptı!

2013 model Nexus 7'yi Android 5.0 Lollipop'a güncellemek isteyen bazı kullanıcılar, tabletlerinin kullanılmaz hale gelmesinden şikayetçi.

Google'ın Nexus cihazları, Android'in en iyi temsil edildiği cihazlar olarak tanınıyor. Ancak şikayetlere göre Lollipop yazılım güncellemesi, 2013 model Nexus 7'leri ve 2012 model Nexus 7'lerin bazılarını "tuğlaya" dönüştürebiliyor. Twitter'da, Reddit'te ve çeşitli Android sitelerinde paylaşılan bilgilere göre cihaz, ilk önyüklemenin ardından Google logosunda takılıp kalabiliyor. Bazı durumlarda aynı sorun, güncellemenin üzerinden birkaç gün geçtikten sonra yaşanıyor.

Kullanıcılara göre Android'in "kurtarma modunu" kullanmak ve buradan cihazı sıfırlamak, onu eski haline geri getirmiyor. Tek çözüm, tabletin anakartını değiştirmekten geçiyor. Daha kötüsüyse tabletlerin üreticisi olan Asus'un bu durumu garanti kapsamı dışında kabul etmesi ve onarım için 200 dolar talep etmesi. Google'ın ise Google Play üzerinden satın alınan Nexus 7'leri ücretsiz olarak değiştirdiği söyleniyor.

Nexus 7'niz varsa ve henüz Android Lollipop güncellemesini yüklemediyseniz, en azından şimdilik bunu yapmamanız tavsiye ediliyor.

Okuyucu Yorumları