Mercedes'in canavarları, LG'ye emanet!

Bir teknoloji devi ile bir otomotiv devi bir araya gelirse, neler mümkün olmaz ki...

Mercedes'ler, LG'ye emanet!

Arabalarda bulunan kameralar tabii ki yeni bir şey değil ama bu fikrin bir sonraki aşamaya geçirilmesi ihtimali heyecan verici. Güney Koreli elektronik devi LG, Mercedes-Benz ile beraber yeni bir akıllı kamera sistemi üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu. Bu yeni akıllı kamera sistemi, otomotiv dünyasının otomatik sürüş teknolojisi konusunda önemli bir adım atmasını, belki de büyük bir sıçrayış yapmasını sağlayabilecek. Otomatik sürüş için geliştirilen yeni nesil kamera sistemi, sürücünün bazı görevleri arabaya aktarabilmesi anlamına geliyor.

Bu özel ortaklık, sürücü durumunu inceleyecek kamera sistemleri üzerine odaklanmış durumda. Bu ortaklığın daha rahat bir şekilde ilerlemesi adına, Mercedes-Benz'in sahip olduğu 6D Vision teknolojisinin bazı parçalarının lisansları LG'ye verilmiş.

İki devin birleşerek üzerinde çalıştığı bu proje, LG'nin kamera sistemleri üzerine sahip olduğu geniş R&D kapasitesini ve tecrübesini, bilgisayar görsel algoritmalarını ve elektronik teknolojilerini, günümüzün ADAS teknolojini bir sonraki seviyeye ulaştırmasına imkan tanıyacak. Ayrıca LG, ev eğlence sistemleri ve mobil iletişim teknolojilerini de otomotiv parçalarına taşıyarak, bu alanda en iyi teknolojiler ile en yüksek performansı sunmayı planlıyor.

LG'nin geliştireceği sistem şerit takip yardımı (LKA), trafik işareti tanıma (TSR), HBA ile Yaya ve Bisikletli Korumasını da içerecek. Bunlar dışında, sürücülerin biyometrik durumlarının takibi ve kontrolü, dikkat ve yorgunluk seviyeleri, ve sürücünün göz pozisyonu yüksek bir doğruluk oranı ile kontrol edilebilecek. Surround View Monitoring Systems ile ise sürücünün park manevralarını çok daha kolay bir şekilde yapmasına yardımcı olacak. Tamamen sürücüsüz otomobillerin ise, bu ortaklığın ikinci aşamasında dile getirileceği söyleniyor.

Okuyucu Yorumları