Mercedes'ten Yüksek Performanslı Elektrikli: Mercedes AMG EQE Tanıtıldı!

Mercedes-Benz, EQE elektrikli otomobilinin yüksek performanslı AMG modelini tanıttı: İşte Mercedes AMG EQE...

Mercedes'ten yeni elektrikli AMG

Mercedes-Benz, elektrikli E sınıfı sedanının yüksek performanslı bir versiyonu olan AMG EQE'yi duyurdu. Firma bu adımla, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araçlara geçme sözünü tutmaya niyetli olduğunu gösteriyor.

AMG EQE, geçtiğimiz Eylül ayında duyurulan AMG EQS sedan'ın ardından, yüksek performanslı AMG etiketini taşıyan ikinci elektrikli aracı oluyor. Her iki otomobil de, EQE, birkaç SUV ve EQS'te kullanılan Mercedes'in EVA2 platformunu kullanıyor. EVA2 orta ve büyük araçlar için tasarlanırken, otomobil üreticisinin 2025'te piyasaya sürülen MMA'sı (Mercedes Modular Architecture), EQA ve EQB gibi elektrikli kompakt otomobiller için kullanılacak.

Yeni Mercedes-AMG EQE, çok hızlı... Dynamic Plus paketi ile saatte 240 kilometre hıza ulaşabiliyor ve 0 - 100 arası hızlanma 3,2 saniye. AMG Dynamic Plus paketi ve güçlendirme işleviyle donatıldığında 677 beygir gücü ve 738 ft-lbs tork üretiyor. Dynamic Plus paketi olmadığında, 617 beygir gücüne düşüyor ancak bu da oldukça yüksek bir rakam.

Otomobilin 328 voltluk pili 90,6 kWh kullanılabilir enerji içeriğine sahip ve toplam 360 hücreli 10 modülden oluşuyor. Tam şarjla tahmini menzil ise 444 -518 kilometre arasında veriliyor.

Mercedes, AMG EQE'nin 2023'ün başlarında ABD'de satışa çıkacağını söylüyor. Şirket herhangi bir fiyat bilgisi açıklamadı, ancak 100.000 doların üzerinde satılan AMG EQS ve EQS sedandan daha ucuz olacağı düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları