Microsoft bug ödülerini arttırıyor

Microsoft, bug bulanlara dağıttığı ödülleri arttırıyor ve bu süreci hızlandırmayı planlıyor!

Microsoft'un ödülleri büyüyor

Microsoft'un Ödül Programı, 2018 yılında yazılım buglarını bulma sebebiyle güvenlik araştırmacılarına 2 milyon doların üzerinde ödeme yaptı ve firma şimdi bug ödül programını daha da genişleterek güvenlik araştırması topluluğuna daha fazla destek olmayı amaçlıyor.

Öncelikli olarak Cloud, Windows ve Azure DevOps programları artık her başvurunun tekrar gözlemlenmesi ve değerlendirilmesi ardından ödül verecek ve son çözümlerin sunulmasını beklemeyecek.

Microsoft, başvuru ve ödül belirlenmesi arasındaki süreyi azaltarak araştırmacıların ödüllerini daha çabuk almalarını ve bunun da daha fazla araştırmacıyı bu amaca hizmet etmeye çekmesini ümit ediyor.

Ayrıca firma, HackerOne ile de ödül ödemeleri için ortaklık kurarak ödüllerin daha verimli bir şekilde ödenmesini planlıyor. Bunun yanı sıra güvenlik platformu, aralarında PayPal, kripto para birimleri ve direkt banka havalesinin bulunduğu farklı ödeme şekillerini 30'dan fazla para biriminde sunacak.

Microsoft, en üst ödeme miktarlarını da yükseltmekte. Windows Insider Preview ödülü Ocak 2019'da 15 bin dolardan 50 bin dolara yükseltilmişti ve Azure, Office 365 ve diğer online hizmetler için Microsoft Cloud Ödül programı da 15 bin dolardan 50 bin dolara yükseltilecek.

Son olarak Microsoft, artık bir bug firma içinde biliniyor olsa bile yapılan ilk başvuru için ödül verecek. Ancak sonraki başvurular için durum değişmiş değil ve ödüller hâlâ sadece ilk yapılan başvuru için geçerli durumda...

Okuyucu Yorumları