Microsoft, Dijital Kitap Mağazasını Kapatıyor

Microsoft'un dijital mağazasını kapatırken, satın aldığınız kitapları da silecek olması, bir gerçeği yeniden ortaya çıkardı!

Microsoft, bir mağazasını kapatıyor

Microsoft'un uygulama mağazası, sadece uygulama ve oyunlardan oluşmuyor. Mağazada oyun konsolları ve hatta dijital kitaplar da bulunuyor. Ancak Microsoft'un kitap mağazasını 2 Nisan 2019'da kapatma kararı aldığı anlaşılıyor.

Dijital kitap mağazasının kapatılacağı, mağazanın sıkça sorunlar sorular (SSS) sayfasından anlaşılıyor. SSS'ye göre mağazadan yeni kitap satın almanız ve ön sipariş vermeniz artık mümkün olmuyor. Bunlar kapanan bir mağaza için gayet normal. Şaşırtıcı olan ise daha önce satın aldığınız kitapların akıbeti.

Kiralanan kitapların kira süresi bitene kadar kullanılabileceği, ön sipariş verilen kitapların iptal edilip, ücretlerin geri ödeneceği bildiriliyor. Buna karşın satın alınan kitaplar ve ücretsiz kitaplar, Temmuz'un başına kadar (hangi gün olduğu belli değil) ulaşılabilecek ve sonrasında erişilmez hale gelecek.

Ücret ödeyerek satın kitap satın alan kullanıcılar, bu ücretleri tam olarak geri alacaklar. Ücret iadeleri yapıldıktan sonra kitaplar ve bu kitaplar üzerinde alınan notlar, erişilmez hale gelecek. Microsoft, durumu telafi etmek için kitaplarına 2 Nisan'dan önce açıklama ekleyen veya işaretleme yapanlara 25 dolarlık Microsoft Store kredisi de verecek.

Microsoft'un bu hamlesi, ürünlere fiziksel olarak sahip olmakla dijital olarak, "sahip olma", yani hayali sahip olma arasındaki farkı bir kez daha ortaya çıkarıyor. Örneğin dijital mağazalar üzerinden satın aldığınız oyunların aslında sahibi değilsiniz.

Okuyucu Yorumları