Microsoft, Surface Phone mu üretecek?

Microsoft'un Lumia telefonların yanında, bu özelliklere sahip bir cep serisi tanıtacağı söyleniyor!

Surface cep gerçek mi oluyor?

Yeni iddialar doğruysa Microsoft, pek hareketli gitmeyen Surface satışlarını bir Surface telefonla canlandırmak istiyor. Dedikodulara göre firma bunun için "Juggernaught Alpha" adlı bir telefon prototipi üzerinde çalışıyor (bu ismi çok daha önce de görmüştük).

Yeni telefonun Lumia serisinin yanında kendine yer edinmesi bekleniyor. Rapora göre Surface telefon, önümüzdeki senenin başında tanıtılabilir. Cihazın özelliklerine geldiğimizdeyse rapor, Surface telefonun 5,5 inç Clearblack AMOLED ekran ve 1440x2560 çözünürlükle geleceğini, gücünü dört çekirdekli işlemciyi üzerinde barındıran Intel Atom X3 SoC'den alacağını söylüyor.

Telefon üzerinde 4GB RAM, 64GB veya 128GB depolama alanı, 21MP ön ve 8MP arka kamera da bulunuyor. Tasarımda ise plastik kasalarına alıştığımız Lumia'lardan farklı olarak tek parçadan oluşan alüminyum-magnezyum gövde kullanılacağı söyleniyor.

Söylentilere göre yeni Surface telefon, Galaxy Note 5'te olduğu gibi bir kalemle ve kablosuz şarj yeteneğiyle gelecek. Tüm bu dedikodular kulağa hoş gelse de, daha önce Surface telefon dedikodularının yapıldığını görmüştük. Yine de haberin kaynağının genellikle haklı çıktığını unutmamakta fayda var.

Okuyucu Yorumları