Microsoft, Windows 7 Kullanıcılarını Uyaracak

Microsoft, Windows 7 kullanan kullanıcılarına güncelleme zamanının geldiğini hatırlatmak için düğmeye bastı

Windows 7 kullanıcılarına uyarı!

Windows 7 için sunulan destek süresinin sona ermesine 10 ay kadar bir süre var ve Microsoft'un eski işletim sistemi için verdiği destek, 14 Ocak 2020'de sona erecek. Görünüşe göre Microsoft ise Windows 7'den vazgeçmeyen kullanıcılarının bu durumun farkında olmaları için elinden geleni yapıyor olacak.

Microsoft, geçtiğimiz gün yaptığı duyurusunda on yılı deviren işletim sistemini kullanmaya devam eden kullanıcılara yaklaşan değişikliği haber vermek için bildirim gönderileceğini belirtti.

"Naçizane bir hatırlatma" olarak anılan bu uygulama, kullanıcılara Windows 7'nin destek süresinin sona ermek üzere olduğunu içinde olduğumuz yıl boyunca birden çok sefer hatırlatacak ancak kullanıcılar dilerlerse söz konusu bildirimi bir daha görmemeyi tercih edebilecek. Microsoft'un bu uygulama ile kullanıcıların sahip olduğu işletim sisteminin Ocak 2020 itibariyle güncelleme almayacağının farkında olmalarını sağlamalarını amaçladığı açık.

Elbette ki işletmeler, farklı seçeneklere sahip. Toplu lisans sahibi şirketler ve Microsoft 365 iş planlarına üye işyerleri, Microsoft'tan ESU (Uzatılmış Güvenlik Güncellemeleri) almak için ödeme yapabilecek. Bu uzatılmış güvenlik desteği üç yıl sürecek ve her yıl için ödenmesi gereken ücret katlanarak artacak. Bu güncellemeler, standart kullanıcılar için sunulmayacak.

Bu gelişme çoğu kişi için Microsoft'un kullanıcılarını Windows 7 kullanmaya devam etmelerinden ilk alıkoyma girişimini hatırlatabilir: Yazılım devi, 2015 ve 2016 yıllarında da "Windows 10'u Alın" (GWX) uygulamasını yayınlayarak kullanıcılarının Windows 10'a ücretsiz güncelleme yapmasını sağlamaya çalışmıştı. Ancak uygulama sıklıkla çıkardığı bildirimler ile kısa sürede kötü bir şöhret kazanmıştı.

Ancak Microsoft, GWX faciasının tekrarlanmayacağı konusunda güvence veriyor. Şirketin sunacağı bildirimler sadece Windows 7 için sunulan yazılım desteğinin sona erdiğini bildiriyor ve kullanıcılar dilediğinde bu bildirimi görmeme seçeneğine de sahip olacaklar.

Okuyucu Yorumları