Microsoft'un, LinkedIn'den sonraki yeni avı!

Microsoft, LinkedIn'in ardından bir büyük satın almaya daha imza attı!

Microsoft almaya doymuyor!

Bu haftanın başlarında Microsoft, profesyonel ağ platformu LinkedIn'i satın aldığını duyurmuştu. Şimdiyse firma, bir satın alım daha yaptığını ve mesajlaşma uygulaması geliştiricisi Wand Labs'ı da kadrosuna ekleyerek Bot stratejisini daha da güçlendirdiğini duyurdu.

Microsoft'tan David Ku'nun söylediğine göre Wand satın alımı "Conversation as a Platform görüşünü ve stratejisini hızlandırmakta."

Microsoft, Bot Framework'ünü Build 2016 ile beraber Mart ayında tanıtmış ve geliştiricileri, kullanıcıların doğal dili cihazlarla ve hizmetlerle iletişim kurmak için bir yöntem olarak kullanmaları için desteklemişti.

Microsoft LinkedIn'i neden satın aldı?

Söylenene göre Wand'ın "anlamsal varlıklar, hizmet haritalaması, üçüncü parti geliştirici katılımı ve iletişimsel arayüzler hakkındaki tecrübesi" kendilerini Conversation as a Platform stratejisini kurmaya yardım etmek için ideal seçim yapıyor.

Wand'den Microsoft'a katılacak olanlar, Bing mühendislik ve platform ekibinin bir parçası olacaklar. Wand Labs kurucusu ve CEO'su Vishal Sharma, firmasının var olan hizmetini sonlandıracağını söylerken, bu satın alımı "endüstri için heyecan verici bir an" olarak tanımlamaktaydı.

Yapılan anlaşmanın ayrıntıları ise açıklanmadı...

Okuyucu Yorumları