Microsoft'un Yeni Uygulaması Face Swap Hazır!

Microsoft'un yeni uygulaması sadece eğlence amaçlı görünebilir... Ama içinde ciddi bir görsel tanıma teknolojisi barındırıyor!

Microsoft'tan yeni sürpriz!

Astronot olarak nasıl görüneceğinizi merak ediyorsunuz, ancak açıkta fazla uzay giysiniz mi yok? Microsoft'un yeni uygulaması size bu konuda yardımcı olabilir. Face Swap isimli uygulamayı şu anda Google Play Store'dan indirebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde kendinizi farklı manzaraların önüne koyabilir, moda mankeni olabilir, bir dağa tırmanabilir, bir rock grubuna katılabilir ve hatta Dünya'nın yörüngesinde bir astronot olabilirsiniz.

Uygulamanın önizlemesini aşağıdaki videoda görebilirsiniz:

FaceApp gibi yüz değiştirme uygulamaları ve Snapchat'te bulunan yüz filtreleri son zamanlarda oldukça popüler. Microsoft'un uygulaması bu yeni modaya uyarak yeni bir kullanıcı kitlesine ulaşmaya çalışıyor.

Face Swap aslında Microsoft Garage projesinin bir ürünü. Uygulama Bing'in görsel arama teknolojisini kullanarak yüzünüzü ait olmadığı yerlere koyuyor. Uygulama sadece eğlence amaçlı olsa da, Microsoft bu proje aracılığıyla arama motoru teknolojisinin neler yapabildiğini göstererek Bing'in de reklamını yapmış oluyor.

Uygulamanın kullanımı ise oldukça basit. Tek yapmanız gereken iyi bir ışık altında bir öz çekim yapmanız (uygulama fotoğrafın temiz olup olmadığı konusunda size yardım ediyor). Bunun ardından Face Swap yüzünüzü fotoğraftan otomatik olarak kırpıyor ve karşınıza yüzünüzü yerleştirmeniz için bir çok hazır arka plan ve kalıp çıkarıyor. Eğer ortaya çıkan sonucu beğenirseniz, bunu kaydedip payalaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları