Minecraft 30 milyon kopyayı aştı

Minecraft'ın ilk Java sürümü, 30 milyon satış rakamını geçti!

Minecraft 30 milyona ulaştı

Minecraft'ın Java ile yapılmış olan orijinal PC sürümü, artık hayatı boyunca 30 milyon kopya satmış durumda. Bu sayı, oyunun internet sitesindeki takipçiden gelmekte.

2011 yılında yayımlanan Markus "Notch" Persson'un sunduğu Java-tabanlı PC sürümü, alfa ve beta süreçleri sırasında büyük bir başarı yakalamıştı. 2014 yılında Microsoft tarafından satın alınması ve çok platformlu bir başarıya dönüşmesinin ardından bile Java sürümü güncelleme almaya devam ediyordu.

Devasa mod sahnesi de Java sürümünün hayranlar tarafından kullanılmasını destekleyen etkenlerden biri oldu. Bu modlar oyuna farklı eşyalar eklemekten oyun tamamen farklı bir görüntüye büründürmeye kadar pek çok farklı türü içeriyorlar.

Microsoft tarafından Ekim 2018'de yayınlanan en son sayılara göre Minecraft tüm platformlar genelinde 154 milyonun üzerinde kopya sattı ve 91 milyon aylık aktif oyuncuya sahip. O andan sonra sayıların ne kadar arttığını tam olarak bilmiyor olsak da, oyunun popülerliğinin azalmadığı rahatlıkla söylenebilir...

Okuyucu Yorumları