MS'e kızdılar, kullanıcıyı yaktılar!

Microsoft'a kızan bir grup amatör, Windows'ta buldukları açığı bakın nasıl afişe ettiler...

MS'e kızdılar, bizi yaktılar!

Geçtiğimiz haftada, anonim bir bilgisayar güvenlik araştırmacı grubu Windows işletim sisteminin bazı versiyonlarını saldırılara karşı açıkta bırakacak bir güvenlik açığının detaylarını internette yayınladı.

Microsoft'un güvenlik açıklarıyla ilgilenen "Microsoft Security Response Center(MSRC)" 'a hitaben kendilerini "Microsoft Spurned Researcher Collective(MSRC)" olarak adlandıran grup bu açığı yalnızca Microsoft'a bildirmektense kamuoyuna duyurmalarının sebebi olarak, bir meslektaşlarına Microsoft tarafından yapılan, detayını açıklamadıkları bir haksızlık olduğunu söyledi.

Söz konusu açık nedeniyle Windows işletim sistemini kullanan bir çok kullanıcı bilgisayarlarına izinsiz girilmesine ve sistemlerinin çökertilmesine karşı korunmasız kaldı. Açığın duyurulmasından 5 gün sonra toplamda 10,000 bilgisayara saldırı düzenlendiği belirlendi.

Microsoft söz konusu açığın araştırıldığını ancak kullanıcılar için düşük derecede risk taşıdığını belirtti. Danimarkalı güvenlik açıklarıyla ilgilenen "Secunia" isimli grup ise açığın nispeten önemsiz olduğu konusunda Microsoft'u destekledi.

Okuyucu Yorumları