MS Zune'da ve DRM Aşıldı

XBOX360, PSP, PS3, iPod gibi donanımlar büyk ilgi görürken Zune'da bu ilgiden nasibini aldı.

Zune'u da Çözdüler !

"Zunescene.com"un yayınladığı bir rehbere göre Zune kullancıları, aygıtı veri depolama aracı olarak kullanabilecek ve MP3 dosyalarını da kısıtlama olmadan birbirlerine aktarabilecekler ve tüm bunları yaparken DRM (Digital Right Management) bypass edilmeyecek.

Rehberde belirtildiği üzere müzük ve resim verileri yanlış JPG formatında W-LAn üzerinden gönderilmek zorunda, zira kopya koruma mekanizması iş resimlere gelince duruyor. Böylece dosyalar 3 günde 3 defadan falza oynatılabilecek.

Windows registry'deki ufak bir değişiklik sayesinde Zune veri depolamaya bile izin veriyor, böylece kullnıcı 30 GB'lık alanı Windows Explorer'dan doldurabiliyor.

CHIP Online'a göre:

Bugün iPod'un bir çok kişi veya firma tarafından yüksek düzeyde ilgi görmesi ürünün arkasındaki Apple gibi güçlü bir firma ve ürünün satış rakamına bağlı bir olay. Burada daha önce de iPod için yapılan, üretilen yazılım ve donanımları göstermiştik. Şimdi karşımızda iPod kadar güçlü bir ürün olan Zune olduğuna göre anlaşılan Zune'a da ilgi büyük olacaktır. bunu şimdiden kestirmek bir Google araması ile mümkün: daha çıkalı 1 ay bile olmamışken "Zune" 61 Milyon sonuç getiriyor., buna karşın 2001'de doğan iPod 233 Milyon Sonuç getiriyor.

Okuyucu Yorumları