Musk'tan, Model X İçin "Ahmaklık" İddiası!

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Model X'in tasarımı sırasında "ahmaklık yaptığını" böyle itiraf etti!

Musk'tan "ahmaklık" itirafı!

Tesla Model X karmaşık tasarımı sebebiyle Amerika'daki SUV çılgınlığından faydalanamıyor ve CEO Elon Musk, firmanın Model S ve yolda olan Model 3 araçlarında yaptığı gibi daha temel bir tasarımla başlamadığı için kendisini suçluyor. Hatta "ahmaklık yaptığını" söylüyor.

Her ne kadar X şahin kanadı kapıları (Falcon Wing) gibi eşsiz özellikleri ile oldukça güzel bir araç olsa da, kullanım eksikliği sebebiyle tam bir SUV olmamasından dolayı bol miktarda eleştiri almıştı. Ayrıca pek çok araç sahibi de tekrar eden teknoloji sorunlarından bahsetmekte.

Musk, Model X'in üretimindeki zorlukların aracın çok karmaşık olmasına sebep olduğunu söylüyor. Çift menteşeli şahin kanadı kapılar da dahil olmak üzere özellikler üretimi sınırladı ve masraflı olan 82500$ başlangıç fiyatının ortaya çıkmasına sebep oldu. Tesla için ucuz ve daha kolay üretilen modellerin bulunmaması, Amerika'nın SUV akımının ortasında bu akımdan faydalanamaması anlamına geldi.

Autotrader.com analisti Michelle Krebs, şu anda lüks SUV'lerin öne çıktıklarını ve Model X'in büyük bir başarıya imza atarak Tesla'nın takipçilerini arttırması gerektiğini söylüyor. Ancak "Model X hakkında çok fazla şey duymuyorsunuz ve duyduğunuzda da bunlar, negatif şeyler oluyor."

Okuyucu Yorumları