NASA Artemis görevi ve yeni uzay teknolojileriyle ilgili etkinlik yapacak

NASA Artemis olarak açıklanan insanlı ay görevi ve Tipping Point ile ilgili önemli açıklamalarda bulunacağı etkinlik tarihini duyurdu. İşte detaylar...

NASA etkinlik tarihini duyurdu

NASA 2019 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, 2024'te Ay'a insanlı bir görev yapılacağını ifade etmişti. Amerika Birleşik Devletleri'nin Ulusal havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bu görevde bir kadın astronotun da görevlendirileceğini açıklamıştı.

NASA Başkanı'ndan Gelecek Açıklamanın Tarihi ve Saati

NASA'nın dün yaptığı duyuruda, görevle ilgili önemli bir açıklama yapılacağı ve açıklamanın tarihi paylaşıldı. Duyuruya göre, NASA Başkanı Jim Bridenstine 14 Ekim TSİ 18.45'te Artemis programı hakkında konuşacak ve NASA'nın son Tipping Point seçimlerini duyuracak. Peki Tipping Point nedir?

Tipping Point Nedir?

Tipping Point (taşma noktası) şu anlama geliyor: NASA'nın bir yatırımının bir teknolojiyi olgunlaştıracağı düşünüldüğünde o teknolojiyi taşma noktası olarak değerlendirecek. 14 Ekim'de işte bu taşma noktası olarak değerlendirdiği teknoloji seçimleri açıklanacak.

NASA Başkanı Jim Bridenstine'in açıklamalarının ardından NASA'nın Uzay Teknolojisi Görev Müdürü Jim Reuter, uzay ajansının Ay Yüzeyi İnovasyon Girişimi hakkında gelişmeleri paylaşacak.

Okuyucu Yorumları