Netflix, beğenme tuşlarını videoların içine taşıdı; ama şimdilik sadece iOS için...

Netflix, iOS cihazlarında beğenme tuşlarını doğrudan videoların içerisine taşıdı. Bu yeniliğin ne zaman diğer platformlara geleceği ise şu an için belli değil.

Netflix, beğenme tuşlarını videoların içine taşıdı

Akış hizmeti devi Netflix, bir filmi veya diziyi beğenip beğenmediğinizi göstermenize imkan tanıyan beğeni düğmelerini iOS uygulamasında doğrudan video oynatıcı kullanıcı arayüzüne ekledi. Netflix’in Beğendim, Çok Beğendim ve Beğenmedim düğmeleri, akış platformunda bir film veya diziyi beğenmenize veya beğenmemenize olanak tanıyor.

Bu özellik, bir film veya dizinin ortak bir derecelendirmesine katkıda bulunmasa da, Netflix algoritmalarına tercihleriniz hakkında bir fikir veriyor ve böylece beğenebileceğiniz film ve diziler daha doğru önerilebiliyor. Bir dizi veya film çok sayıda olumlu dereceye sahipse, ona “En Çok Beğenilen” etiketi ekleniyor ve bu etiket Android telefonlarda, tabletlerde, web tarayıcılarında ve TV’lerde görünüyor.

Yeni değişiklik ile beraber Netflix iOS uygulamasında, derecelendirme düğmelerini video oynatıcı arayüzünün üst kısmında bulabilirsiniz. Şimdilik bu özelliğin ne zaman Android’e geleceğine dair bir bilgi bulunmuyor ancak bir Netflix sözcüsü, The Verge ile yaptığı görüşmede özelliğin Android cihazlara “daha sonra” geleceğini söyledi. Şimdilik, Android kullanıcıları istedikleri filmleri ve TV şovlarını ilgili başlık sayfalarından derecelendirmeye devam edebilir.

Netflix’in Beğenme düğmeleri, 2017 yılında beş yıldızlı derecelendirme sisteminin yerini aldı. Akış devi, hangi filmleri ve dizileri diğer içeriklerden daha çok sevdiğiniz konusunda daha iyi bir fikir edinmek için geçtiğimiz yıl Çok Beğendim düğmesini tanıttı.

Beğendiğiniz tüm içerikleri Netflix’im merkezinde bulabilirsiniz. Geçtiğimiz ayın sonlarında kullanıma sunulan bu merkez, tüm Netflix indirmelerinizin, bildirimlerinizin, kaydedilmiş içeriklerinizin, derecelendirmelerinizin ve izlediğiniz fragmanların birleştirilmiş bir görünümünü gösteriyor.