Elon Musk'ın sıra dışı projesi Neuralink, ciddi bir suçlamayla karşı karşıya

Elon Musk'ın şirketine ciddi suçlama: Neuralink ölümcül patojenlerle kaplı beyin implantları mı kullanıyor?

Elon Musk'ın Neuralink'i, ciddi bir suçlamayla karşı karşıya

İddialara göre Elon Musk'ın şirketi Neuralink, ölümcül patojenlerle kaplı beyin implantları kullanıyor. Bu çiplerin insanlara nakledilmiş olmaları durumunda, ciddi hastalıklara neden olabilecekleri söyleniyor.

İddialar, PCRM'nin çiplerin güvenli olmayan bir şekilde paketlendiğini ve taşındığını gösteren ve şu anda ABD Ulaştırma Bakanlığı'na (USDoT) teslim edilen e-posta ve belgelerden geliyor.

USDoT sözcüsü yaptığı açıklamada, "Neuralink'in federal yönetmeliklere tam uyum sağladığından ve çalışanlarını ve halkı potansiyel olarak tehlikeli patojenlerden koruduğundan emin olmak için bir soruşturma yürütüyoruz" dedi.

Neuralink paketleri "tehlikeli" olarak etiketlenmiş olsa da, PCRM bunların taşınmadan önce mühürlenmediğini veya dezenfekte edilmediğini, bunun da test maymunlarından hastalıkların bulaşmasına izin verdiğini iddia ediyor. Hayvandan insana bulaşma nedeniyle ortaya çıkmış bir pandemi sonrasında, böyle bir ihlal büyük bir sorun teşkil edebilir.

Bir UC Davis çalışanı Neuralink’e gönderdiği bir mesajda, “İmplant edilen sinir cihazının donanım bileşenleri mühürlenmediğinden ve üretim yerinden ayrılmadan önce dezenfekte edilmediğinden, bu durum cihazla temas etme potansiyeli olan herkes için tehlike arz ediyor” diye yazdı.

Kayıtların, antibiyotiklere dirençli Staphylococcus ve herpes B virüsü de dahil olmak üzere çok sayıda ciddi patojenin standart dekontaminasyon protokollerine uyulmadan taşındığını gösterdiği iddia ediliyor. Neuralink bu konuda henüz bir açıklama yapmış değil.