Nokia cepler "resmi olarak" geri dönüyor!

Microsoft tarafından 2 sene önce satın alınan Nokia, kendi ceplerini üreteceğini ilk defa doğruladı!

Nokia resmen geri dönüyor!

Nokia'nın Cihazlar ve Hizmetler bölümü Microsoft tarafından satın alındığında zaten gerilemekte olan Finlandiyalı firma için bir dönem sona ermişti. Ancak sadece 6 ay sonra Nokia'nın Android işletim sistemli N1 tabletiyle tanışmıştık.

Nokia, tabletini elbette kendi üretmemiş, bu işi Foxconn'daki mühendislerle ortak çalışarak başarmıştı. Firma, Nisan'da yaptığı bir açıklamada akıllı telefon üretme planlarının olmadığını söylemişti ancak görünüşe göre o günden bu güne bazı değişiklikler yaşandı. Nokia CEO'su, Alman Manager Magazin'e yaptığı bir açıklamada firmasının Microsoft'la olan anlaşmanın ilgili şartlarının önümüzdeki sene sona ermesinin ardından, yeni telefonlar üretmeyi planladığını söyledi.

CEO Rajeev Suri, Reuters'ın raporuna göre Nokia'nın yakında gelecek telefonlarını doğruladı ve bu iş için "uygun ortaklar aradıklarını" söyledi. Buradan Nokia'nın beraber çalışacağı firmanın Foxconn olmayabileceği anlaşılıyor. Suri, sözlerine şunları ekledi: "Microsoft, cep telefonları yapıyor. Biz telefonları tasarlayıp, marka adını lisanslamaya açabiliriz."

Okuyucu Yorumları