Nokia çöpe giden ceplere üzülüyor!

Nokia, kullanılmış ve işe yaramayan cep telefonlarının çöpe atılmasına çok üzülüyor. İşte önerisi...

Nokia'yı üzen araştırma

Günümüzde cep telefonu kullanıcıları hızla artarken, kullanılmayan telefonların sadece küçük bir bölümü geri dönüştürülüyor. Nokia'nın yaptığı bir araştırmada günümüzde kullanılan telefonların sadece %3'ünün geri dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Bu oranın 1 milyara yaklaşan cep telefonu adedi düşünüldüğünde çok düşük bir rakama denk gelmesi hiç de sevindirici bir durum değil.

Günümüzde cep telefonlarının %65 ila %80'lik bölümünün geri dönüştürülerek tekrar kullanılabilecek olduğunu düşünürsek, mali kaybın da çok fazla olduğunu rahatlıkla anlayabiliriz.

Bu araştırma ışığında Nokia, 85 ülkede gönüllü geri dönüştürme programını başlattı. Her cep telefonu içinde değerli materyaller barındırıyor. Bu cep telefonlarının sadece %4'ü çöpe atılıyor. Birçoğu ise bir çekmecede ya da bir köşede unutulup gidiyor.

Eğer cep telefonlarını ve adaptörlerini geri dönüşüme kazandırmak isterseniz, buradan size en yakın destek noktasını bularak başvurunuzu yapabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak isteyenler ise, buradaki İngilizce sayfayı ziyaret edebilir. Kim bilir, belki de eski çekmeceleri karıştırmanın vakti gelmiştir...

Okuyucu Yorumları