Note 4'ün ekranı, renk isabetinde birinci!

En iyi ekran, hangi amiral gemisi mobil cihazda? Gelin bu sorunun cevabını işin uzmanından alalım...

En iyi ekran hangisinde?

Çok iyi bir telefon veya tablet arıyorsanız, Sony'nin, LG'nin, Apple'ın ve Samsung'un size sunacağı müthiş teklifler var. Ancak aradığınız en isabetli renklere sahip ekran ise, testler seçeneklerinizin bire düştüğünü gösteriyor.

Ekran analisti Ray Soneria'nın incelemeleri, Samsung Galaxy Note 4'ün "tam gam" renk isabetinin, diğer amiral gemisi telefonlar arasında en iyisi olduğunu ortaya çıkardı.

Soniera, yaptığı testlerde çeşitli ten tonlarının renklerinin isabetle gösterilmesinden, kırmızı ve turuncuların "organik" görünüp görünmediğine göz attı. Sınanan özellikler arasında alt-doygunluk renk aralığını ilgilendiren beyaz nokta da var. Sonuç olarak testler, Note 4'ün tek tek her kategoride birinci olduğunu ortaya çıkardı. İkinci sırada Microsoft'un Surface Pro 3'ü yer alırken, onu hemen arkasından Galaxy Tab S takip etti. Beşinci ve altıncı sıralarda Apple'ın cihazları iPhone 6 Plus ve iPad Air 2 yer aldı.

Soniera, Apple'ın cihazlarının ten tonu ve renk isabetinde aslında ikinci olduğunun, mavi ve beyazların işlenmesi testlerindeki puanları nedeniyle son sıraya düştüklerinin altını çiziyor.

Renk isabetinin önemli bir yetenek olduğu doğru, ancak akıllı telefon ve tabletleri değerlendirirken bakmamız gereken birçok özellikten elbette sadece bir tanesi.

Okuyucu Yorumları