Ofix.com Yeşil Ofis olmak için kolları sıvadı

Ofislerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan Ofix.com, WWF-Türkiye ile Yeşil Ofis sözleşmesini imzaladı.

Ofix.com, Yeşil Ofis oluyor

Sürdürülebilir bir geleceğin peşine düşen, Ofix.com, WWF-Türkiye ile Yeşil Ofis sözleşmesine imza attı. Yeşil Ofis olma yolunda büyük bir adım atan Ofix.com, çevreye duyarlı ofis yönetim anlayışını benimseyerek bir dönüşüm geçirmeyi hedefliyor Program kapsamında elektrik ve su tasarrufu, atık yönetimi ve ofiste kaynakların etkin kullanımına yönelik iyileştirme uygulamaları gerçekleştirilerek, çevreye duyarlı bir operasyonun temeli atılacak.

İş dünyası çözümün önemli bir parçası

Buna göre ilk etapta şirket içinde bir Yeşil Ofis Ekibi kurulacak ve iyileştirme yapılacak alanlar belirlenerek rakamsal hedefler konulacak. Ardından da çevre yönetim sistemi oluşturularak çalışanların da konuyu sahiplenmesi sağlanacak. Bugün geldiğimiz noktada insanlığın doğa üzerindeki baskısının her geçen gün daha fazla arttığına ve iş dünyasının bu süreçte çözümün bir parçası olması gerektiğine inandıklarını kaydeden Ofix Genel Müdür Yardımcısı Umut Bayhan, "Doğal kaynaklarımızın giderek azalması dünyayı tehdit ediyor. İş dünyasının tüm bileşenlerinin bu süreçte elini taşın altına koyması ile çözümün bir parçası olabiliriz" dedi. Bayhan şöyle devam etti: "Hayatımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz iş ortamımızda tasarruf kriterlerimizi belirleyerek, bu yönde iyileştirmeler yapacağız. Çalışanlarımızla birlikte daha sağlıklı bir gelecek için daha ekolojik çalışma sistemini getireceğiz. WWF-Türkiye'nin yönlendirmesiyle uygulamaya başladığımız Yeşil Ofis Programı kapsamında elektrik ve su tüketiminin azaltılmasından kağıt ve kartuş tasarrufuna kadar birçok alanda ölçülebilir iyileştirmeler gerçekleşeceğiz."

10 Adımda Yeşil Ofis

  1. WWF-Türkiye ile Yeşil Ofis sözleşmesi imzalanır.
  2. Şirket içinde bir Yeşil Ofis ekibi kurulur.
  3. Değerlendirme Formu doldurulur.
  4. İyileştirme yapılacak alanlar belirlenir ve rakamsal hedefler konur. Hedeflere ulaşmak için gereken aksiyonları belirleyen Çevre Yönetim Sistemi oluşturulur.
  5. Ofis içi bir Yeşil Ofis toplantısı yapılır, WWF-Türkiye sunum yapar.
  6. Çalışanların konuyu sahiplenmesi için şirket tarafından iç iletişim faaliyetleri yürütülür.
  7. 3 ayda bir hedeflerle ve ilerlemeyle ilgili WWF-Türkiye'ye raporlama yapılır.
  8. 1 yılın sonunda ofis denetimi geçirildikten sonra hedeflere ulaşıldığı belirlenirse Yeşil Ofis diploması alınır.
  9. Yeşil Ofis logo kullanım haklarıyla birlikte Yeşil Ofis olunur.
  10. Yeni yılın hedeflerini belirlemek üzere WWF-Türkiye ile bir araya gelinir.
Okuyucu Yorumları