Ölümden sonra internet var!

Ölümden sonrası internet hizmetleri sektör olma yolunda: Şimdi de ölünce e-posta gönderme imkanı...

Ölüm ticareti büyüyor!

"Her ölüm, vakitsiz ölümdür" demiş Cemal Süreyya ve gerçekten de öyle. Pek çok kişi için ölüm çok ani geliyor, hem kendisi hem de yakınları hazırlıksız yakalanıyor. Doktorların ifadeleriyle; ambulanslar 5 dakika önce her şeyden habersiz insanları hastanelerin acil servislerine taşıyorlar. İnternetin, sanal sosyal ağların hayatımızla bu kadar iç içe girdiği günümüzde artık vakitsiz ölümler online dünyanın da ele aldığı bir gerçek. Öldükten sonra şifreler, online hesaplar ne olacak?

Sizlere daha önce sanal miras hizmeti veren Legacy Locker'dan bahsetmiştik. İnternet üzerinde buna benzer hizmetler yayılıyor. Örneğin Deathswitch adlı bir hizmet yıllık 20 dolar ücret karşılığında, siz öldükten sonra hazırladığınız e-postaları 30 farklı alıcıya iletebiliyor. Eğer belirli bir süre siteye giriş yapmazsanız Deathswitch öldüğünüzü varsayarak e-postaları gönderiyor.

Benzer şekilde Slightly Morbid adlı sistem, sanal mirasları kaydetmenize olanak veriyor. Fakat siteye düzenli giriş yapmanıza gerek yok. Sadece başınıza bir şey geldiği taktirde, yakınlarınıza onların nasıl login olabilecekleri bilgisini önceden vermeniz gerekiyor.

Geçenlerde ABD'de bir adamın oğluna vasiyeti olan bir USB bellek ve içerisinde ölümden sonra ona internet üzerinde kendisine yardımcı olabilecek insanların bilgilerini bırakmış olması da diğer bir sanal miras bırakma yolu. Görünüşe göre "yaşayan bir organizma" olarak kabul edilen internet, her soruna kendi içerisinde çözüm üretmeyi başarabiliyor.

Okuyucu Yorumları