OnePlus 6T'nin Eksik Özellikleri Kesinleşti

OnePlus 6T'de eksik olacak özellikleri artık biliyoruz. Peki ama bu özellikler neden eksik; şirket bu kararları nasıl verdi?

Bu özellikler niye yok?

Her ne kadar tahmin edilebilir olsa da, OnePlus CEO'su Pete Lau, firmanın 2018 için ikinci ürünü olacak olan üst seviye telefonu OnePlus 6T'nin kablosuz şarj özelliğine sahip olmayacağını doğruladı; bunu zaten sizlerle paylaşmıştık. Peki ama bu karar nasıl verildi?

OnePlus'ın telefonlarında kullanılan hızlı şarj teknolojisi Dash Charge şu anda piyasada var olan en hızlı şarj seçeneklerinden biri ve akıllı telefon üreticisi bunu birden fazla kez kanıtladı. Lau, kablosuz şarj hızlarının aynı deneyimi sunamayacağını düşündüğünü söylerken, şarj hızını arttırmanın da çok fazla ısı oluşturacağını veya cihazın fazla kalınlaşmasına sebep olacağını belirtiyor. Firma bu sınırlandırıcı etkiler üzerinde çalışıyor olsa da henüz teknolojiyi telefonlarında kullanmaya hazır değil.

OnePlus'ın CEO'su ve ortak kurucusu, çoğu kullanıcının telefonlarını su altında taşımadığını ve resmi bir sertifikanın gereksiz masraf artışına sebep olacağını söyleyerek toz ve su dayanımı için IP sertifikasının yokluğunu da doğruladı. Yine de Lau'nun söylediğine göre 6T, firmanın şu ana kadar ürettiği en su dayanımlı telefonlardan biri ve lavaboya düşmekten sağlam çıkması gerekiyor.

Bu potansiyel olarak tartışmalı kararların yanı sıra, telefonda kulaklık girişinden de vazgeçilmiş durumda ve bu kararın kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmadığı söylenebilir. Daha önce bu kararın batarya ömrünü arttırmak için alındığı söylenmişti ancak bir diğer sebep de ekranın altında yer alacak olan parmak izi okuyucusunun eklenmesi olarak gözüküyor. Lau bu kararın kolay olmadığını ancak "ekran açma" özelliğinin buna değeceğini söylüyor.

OnePlus 6'nın varisinin önümüzdeki birkaç hafta içerisinde tanıtılması ve başlangıç fiyatının 550 dolar olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları